ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ


Την Μαρία Εκμετζίογλου την γνωρίσαμε οι περισσότεροι  πρώτη φορά στην εκπομπή "από την Πόλη έρχομαι" στην τηλεόραση, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των βιβλίων μαγειρικής που έγραψε και παρουσίασε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, οι νέες της εκπομπές στην τηλεόραση, αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά και έτσι η  Μαρία έγινε για μας τους λάτρεις της Πόλης, "η Μαρία, η Πολίτισσα μαγείρισσα" μια  Λωξάντρα της εποχής μας.


Σε μια από τις επισκέψεις μας στην Πόλη αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το εστιατόριο της και να την συναντήσουμε από κοντά.



Πήραμε ένα ταξί, δώσαμε στον οδηγό την διεύθυνση του εστιατορίου και μετά από μια σύντομη διαδρομή βρεθήκαμε στην περιοχή Etiler, έξω από το μαγαζί της Μαρίας.
Το Maria' nin Bahcesi, δηλαδή ο κήπος της Μαρίας.





Η  Μαρία έφτιαξε με πολύ μεράκι ένα όμορφο μαγαζί. Αφού περάσεις την είσοδο βρίσκεσαι σε μια περιποιημένη αυλή γεμάτη με λουλούδια και φυτά.
Στην συνέχεια μπαίνεις στο κυρίως κατάστημα, το περιβάλλον είναι ζεστό και φιλικό και αμέσως αισθάνεσαι πολύ οικεία. Πριν καθίσεις για το φαγητό, φρόντισε να περιηγηθείς στο μαγαζί για να το γνωρίσεις, όλοι οι χώροι είναι διακοσμημένοι με ιδιαίτερα αντικείμενα και φέρνουν την σφραγίδα της Μαρίας. Πτυχία και βραβεία συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα του χώρου.
Στο βάθος υπάρχει ακόμη ένας κήπος γεμάτος λουλούδια. Τα τραπέζια είναι  έτοιμα στρωμένα με άσπρα τραπεζομάντιλα οι καρέκλες λουλουδάτες και τα πιάτα και ποτήρια  πολύχρωμα, όμορφα στημένα, περιμένουν  να υποδεχτούν τους πελάτες από κάθε γωνιά του κόσμου.










Το φαγητό είναι πολύ καλό, δοκιμάσαμε το χουνκιάρ μπεγεντί με κεφτεδάκια, καλαμάρι γεμιστό, αρνίσιο κότσι με δαμάσκηνα, υπέροχα!!!!
Η παρουσίαση του φαγητού πολύ καλή, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κρέας, ψάρι και λαχανικά, διαλέξτε σαλάτες στα μικρά πιατάκια ξεχώρισα την μελιτζάνα, το σέρβις ικανοποιητικό.
Στο τέλος διαλέξτε ένα γλυκό πολίτικο φτιαγμένο από τα μαγικά χεράκια της!
Οι τιμές είναι προσιτές, προσέξτε τις τιμές των κρασιών, είναι λίγο ακριβά όπως και σε όλα τα καταστήματα στην Πόλη .










Χάρηκα πολύ που επισκέφτηκα το μαγαζί της Μαρίας και ας μην ήταν εκεί. Της έστειλα μήνυμα  και μου απάντησε αμέσως, ότι λυπάται και ότι βρίσκεται στα Αλάτσατα με το γιο της Πασχάλη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων .
Ίσως συναντηθούμε την επόμενη φορά που θα πάω στην Πόλη, για κουβεντούλα και πολλά χαμόγελα από αυτά που μας χαρίζει στις εκπομπές της.





Ένα από τα καλά εστιατόρια που επισκέφτηκα στην Πόλη, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Η διεύθυνση του είναι
Akatlar Mahalesi, Yeşim Sk No:7, 34335 Etiler/istanbul
Istanbul

TRIPS AND DREAMS

2 σχόλια:

  1. Το είχα μεγάλη απορία αν ήταν καλό το μαγαζί της. Ευχαριστούμε πολυ Μαρία για την ξενάγηση. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σαι καλα Χριστινα!αξιζει ένα περασμα και από εκει,βαλτο στο πρόγραμμα ,όταν πας στην Πολη να το επισκεφτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή