ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!


Όταν ταξιδεύω εκτός από τις χιλιάδες φωτογραφίες φέρνω και διάφορα ενθύμια.
Έτσι έχω κάνει διάφορες συλλογές από χάρτες, καρτ ποστάλ, μαγνητάκια, φιγούρες που αντιπροσωπεύουν την κάθε χώρα, πίνακες ζωγραφικής, νομίσματα και χαρτονομίσματα αλλά και αυγά.


Εν όψη των εορτών του Πάσχα αποφάσισα να σας δείξω μερικά από τα αυγά μου, τα αυγά του κόσμου, όπως τα αποκαλώ.
Τα αυγά είναι σύμβολο του Πάσχα και συμβολίζουν την δημιουργία, την γέννηση και την Ζωή.
Βάφονται κόκκινα για να θυμίζουν το αίμα του Χριστού, όταν σταυρώθηκε. Είναι έθιμο κυρίως των βαλκανικών χωρών αλλά μπορείς να τα βρεις και άλλου στον κόσμο μας.

ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τα αυγά στην Ρουμανία είναι κεντημένα με χάντρες.



ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ξύλινα αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι, με πυρογραφία.



ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Τα αυγά Φαμπερζέ, διάσημα σε όλο τον κόσμο για την λεπτοδουλειά τους και τους πολύτιμους λίθους που έχουν επάνω τους. Πανάκριβα στην τιμή τους, όλοι οι πλούσιοι του κόσμου θέλουν να αποκτήσουν έστω και ένα μικρό, τα δικό μου είναι μια φθηνή απομίμηση, το μεγάλο κρύβει  στο εσωτερικό του, ένα μικρο μπουκέτο λουλούδια πραγματικά έργο τέχνης και όταν το ανοίγεις ακούς μουσική!



ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

Αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι, σε διάφορα χρώματα, με κορδέλες έτοιμα για να τα κρεμάσουνε σε κλαδιά .



ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ξύλινο αυγό, σκαλισμένο και ζωγραφισμένο με υπέροχα χρώματα. Στην Γερμανία συνηθίζεται το Πάσχα να βάφουν τα αυγά πράσινα.


ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Πορσελάνινα και ζωγραφισμένα με χρώματα και σχέδια της Άνοιξης ! μου τα έφερε δώρο μια φίλη για την συλλογή μου.


ΑΥΓΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ από την ΕΛΛΑΔΑ

Τα περσινά μου αυγά με φυλλαράκια, βαμμένα κόκκινα αλλά και με κλωστές και φυτικά χρώματα και αυγά με την τεχνική του ντεκουπάζ.




Τελευταία άφησα να σας δείξω, τα πρώτα κόκκινα αυγά που μου έφερε ο νονός μου όταν ήμουν μικρή και μέσα είχαν κούκλες, την Νάταλι και την Νιόβη! Τα κράτησα, δεν έχω όμως τις κούκλες και είναι τα καλύτερα αυγά της συλλογής μου.


Θα σας έδειχνα και σοκολατένια αυγά που αγόρασα από Βιέννη και Γερμανία αλλά όπως καταλαβαίνετε ο πειρασμός ήταν μεγάλος και δεν έμεινε τίποτα..



TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου