ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένα πολύ όμορφο έθιμο για τους λαούς της Βόρειας Ευρώπης, είναι το έθιμο του Advent. Το έθιμο ξεκίνησε τον 16ο αιώνα από Γερμανούς- Λουθηρανούς και συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας.

Έτσι αν βρεθείς αυτές τις ημέρες στην Γερμανία θα δεις αρχές του μήνα να στήνουν το χριστουγεννιάτικο στεφάνι με 4 κεριά, το κάθε κερί αντιστοιχεί σε μια Κυριακή μέχρι την γιορτή των Χριστουγέννων.

Έτσι όταν την Κυριακή η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι, ανάβουν το κερί, ένα κάθε φορά μέχρι να φτάσουν στο τέταρτο, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.



Φέτος το πρώτο κερί, το άναψαν την Κυριακή  29-11-2020, το 2ο θα ανάψει την Κυριακή 6-12-2020, το 3ο την Κυριακή 13-12-2020 και το τελευταίο την Κυριακή 20-12-2020.

Τα τέσσερα κεριά συμβολίζουν:
- 1η Κυριακή: Το κερί της ΕΛΠΙΔΑΣ
- 2η Κυριακή: Το κερί της ΕΙΡΗΝΗΣ 
- 3η Κυριακή: Το κερί της ΑΓΑΠΗΣ 
- 4η Κυριακή: Το κερί της ΧΑΡΑΣ


Είναι ένα πολύ όμορφο έθιμο για μικρούς και μεγάλους .



Ένα άλλο έθιμο που ήρθε και σε μας τα τελευταία χρόνια είναι το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο -Adventskalenderαυτό με τα 24 αριθμημένα παραθυράκια που περιέχουν διάφορα αντικείμενα, μικρά δωράκια, μινιατούρες, καλλυντικά, γλυκά, κοσμήματα και ανοίγουμε ένα παραθυράκι κάθε ημέρα από την 1η του μήνα μέχρι και τις 24 του Δεκέμβρη.


Ένα όμορφο ημερολόγιο, που σε βάζει σιγά σιγά στο Πνεύμα των γιορτών, για τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγάλους που αισθάνονται παιδιά

TRIPS AND DREAMS

1 σχόλιο: