ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΝΤΕΡΗ

Ονομάζομαι Μπάμπης Παντερής, γεννήθηκα πριν 40 έτη, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης και είμαι λάτρης των ταξιδιών. Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να κάνω πεζοπορία στη φύση του πανέμορφου νησιού μου. Αγαπημένη μου φράση (που έκανα κ τατουάζ) είναι ''Μια αστραπή η ζωή μας...μα προλαβαίνουμε''     -Πιο ευτυχισμένη στιγμή σε ταξίδι

      Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ είναι το ιδιαίτερο ταξίδι που κάναμε στην Ουγκάντα για εθελοντικό σκοπό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που άνοιξε η αυλόπορτα του σχολείου στο Bombo κ δεκάδες παιδιά έτρεχαν κατά πάνω μας γελώντας και μας καλωσόρισαν.Και φυσικά από το πρώτο ταξίδι εκτός Ευρώπης, στο Βιετνάμ την εμπειρία του homestay (διανυκτέρευση σε σπίτι ντόπιων της φυλής red dhao) οπού περπατήσαμε 12 χλμ μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο μέχρι να φτάσουμε στο χωριό Taphin που  διανυκτερεύσαμε  με την οικογένεια.

     -Πιο άσχημη περιπέτεια σε ταξίδι

     Νιώθω απίστευτα τυχερός που μέχρι τώρα δεν είχα κάποια δυσάρεστη εμπειρία σε ταξίδι... Αν πρέπει να θυμηθώ κάτι αρνητικό είναι μια τροφική δηλητηρίαση που έπαθα από κοτόπουλο bbq στην Ινδία, έξω από το hostel που μέναμε που με έκανε να χάσω μια μέρα από το ταξίδι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αρνητικό, στη ζωή μου -έτσι κ στα ταξίδια μου- προσπαθώ να τα βλέπω όλα θετικά!!!   -Μέρη που μου έκοψαν την ανάσα

   Από τα ομορφότερα μέρη που έχω δει σίγουρα ξεχωρίζει το Ταζ Μαχαλ που είναι απίστευτης ομορφιάς κ το κάνει ακόμα πιο όμορφο η ιστορία που το συνοδεύει. Αυτό που με γοητεύει όμως σε κάθε ταξίδι είναι η ομορφιά της φύσης. Η ζούγκλα στο Danum valley στο Βόρνεο της Μαλαισίας,το  θαύμα της φύσης Halong bay στο Βιετνάμ,οι καταρράκτες Sipi falls στην Jinja στην Ουγκάντα, η πεζοπορία μέχρι το Altyn arashan στο Κιργιστάν είναι κάποια από τα μέρη που με άφησαν με το στόμα ανοιχτό!


   -Ταξίδια που θέλω να κάνω

   Το όνειρο μου ήταν η Ινδία που πραγματοποιήθηκε πριν 2 χρόνια, θέλω όμως να επισκεφθώ ξανά κάποια στιγμή τη χώρα για να βρεθώ στην ιερή πόλη Βαρανάσι. Επίσης θέλω να επισκεφθώ την Κίνα κ χώρες της Λατινικής Αμερικής.


   -Blog 

   Η σελίδα Travelpan TravelPan δημιουργήθηκε καθαρά από την αγάπη μου για τα ταξίδια κ η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμένα είναι όταν μου στέλνουν μηνύματα για να μου πουν ότι πέρασαν υπέροχα στον προορισμό τους ακολουθώντας τις συμβουλές κ τις ιστορίες μου. Χαίρομαι όταν μπορώ μέσα από τις δικές μου εμπειρίες να βοηθήσω μελλοντικούς ταξιδιώτες. Σίγουρα το blogging βοηθάει τα ταξίδια μας αφού μέσω της σελίδας μπορούμε να πετύχουμε κάποιες συνεργασίες που θα κάνει το ταξίδι πιο άνετο ή θα μας προσφέρει δυνατές εμπειρίες όπως πχ food tours, scuba diving,paragliding,ιππασία κτλ. Βεβαία αυτό απαιτεί πολύ χρόνο για αναζήτηση αλλά όταν κάτι το αγαπάς το βάζεις σαν προτεραιότητα.   

   -Γνωριμία με τη Μαίρη  από το Trips and dreams by Mary

   Με τη Μαίρη γνωριστήκαμε στο fb μέσω κοινών γνωστών που όλοι έχουμε την ίδια λατρεία, τα ταξίδια. Έτσι γνωριστήκαμε,ανταλλάξαμε απόψεις κ εμπειρίες από ταξίδια κ ακολούθησα το blog Trips and dreams.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου