ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Πες μας λίγα λόγια για σένα

Είμαι η Πηνελόπη (Πέννυ). Είμαι μητέρα ενός έφηβου αγοριού και τριών μικρότερων κοριτσιών. Εργάζομαι ως Κοινωνική Λειτουργός σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μεγάλωσα στον Βόλο και η παιδική και εφηβική μου ηλικία είναι γεμάτες με εικόνες από το πανέμορφο Πήλιο.  Μου αρέσει να συλλέγω εμπειρίες γιατί για μένα η ζωή είναι στιγμές!


Θα ήθελες να μας πεις την πιο ευτυχισμένη στιγμή από ένα ταξίδι σου

Τέλη Μάϊου σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Κολυμπούσα στα νερά του Αιγαίου κουβαλώντας την θλίψη μου από τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό του πατέρα μου. Την ώρα που ο ήλιος έδυε βάφοντας πορφυρό τον ουρανό παρέσυρε μαζί του και την θλίψη μου, αφήνοντας με να θαυμάζω έκθαμβη ετούτη την ομορφιά, λες και την αντίκρυζα για πρώτη φορά. Εκείνη την στιγμή ξαναβρήκα το νόημα και την χαρά της ζωής.

Μίλησε μας για  την πιο  άσχημη περιπέτεια σ ένα από τα ταξίδια σου 

Σε κάποια ταξίδια μου υπήρξαν δυσκολίες, απρόβλεπτα γεγονότα αλλά κανένα δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως άσχημη περιπέτεια. Όλα είναι εμπειρίες που σε κάνουν πιο δυνατό, πιο ευέλικτο, πιο συνειδητοποιημένο.Από τα μέρη που έχεις επισκεφτεί ποια είναι αυτά που έκοψαν την ανάσα ή έμειναν χαραγμένα για πάντα στην μνήμη σου.

Κάθε ταξίδι μου το βιώνω με τον ενθουσιασμό και την χαρά ενός μικρού παιδιού. Αν είναι να σταθώ σε κάποιες στιγμές θα είναι το γεμάτο πάθος φλαμένγκο στην Ανδαλουσία, η επίσκεψη στον  Πήλινο Στρατό στο Σιαν και η βόλτα στο Σινικό τείχος, οι βραδινές τελετές στον Γάγγη ποταμό και η επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ, η νυχτερινή ανάβαση με καμήλα στο Όρος Σινά και το ξημέρωμα στην κορυφή του.


Ποια είναι τα ταξίδια που θα ήθελες να κάνεις?

Η λίστα επιθυμιών  μου περιλαμβάνει όλο τον κόσμο. Θα επιλέξω την  εμπειρία του ν αντικρίσω το Βόρειο Σέλας κάπου στην Σκανδιναβία, να πετάξω με αερόστατο πάνω από την γη της Καππαδοκίας, να επισκεφθώ το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου στο Λούξορ, να έρθω σ επαφή  με τον πολιτισμό των Ίνκα  στην αρχαία πόλη του Μάτσου Πίτσου, να σεργιανίσω στην πολύχρωμη  Καρταχένα υπό τους  ήχους της salsa , να χαλαρώσω σ ένα παριζιάνικο καφέ με την φωνή της Edith Piaf να τραγουδάει La Vie En Rose.Πες μας, πως έχουν επηρεάσει τα ταξίδια  τη ζωή σου;

Τα ταξίδια με γεμίζουν ευτυχία γιατί είναι η πραγματοποίηση του δικού μου ονείρου. Έχουν διαμορφώσει σημαντικά την στάση μου στην ζωή και τις συμπεριφορές μου. Όταν ταξιδεύεις και είσαι ανοιχτός στις εμπειρίες γίνεσαι πιο σοφός, πιο ανθρώπινος, πιο ταπεινός. Και βέβαια όλη αυτή την εμπειρία δεν θα μπορούσα να μην την μοιράζομαι με τον σύντροφό μου και τα παιδιά μου. Γιατί για μας η χαρά του ταξιδιού είναι οικογενειακή υπόθεση.


Πες μας πως και πότε γνώρισες την Μαίρη και το Τrips and Dreams

Γνώρισα την Μαίρη και το Trips and Dreams μέσα από το Facebook. Δεν θα μπορούσα να προσδιορίσω τον χρόνο με ακρίβεια αλλά θα πω ότι είναι από τους ανθρώπους που νιώθεις ότι γνωρίζεις μια ζωή γιατί σε συνδέει μια κοινή μεγάλη αγάπη. Η αγάπη για το ταξίδι!!!

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου