ΑΠΟΚΡΙΕΣ

                                    Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς!



Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι ντύνονται μασκαράδες. Αλλάζουν τον εαυτό τους για λίγες ώρες, ίσως με αυτό που θα ήθελαν να είναι τον υπόλοιπο χρόνο ή με αυτό που επιβάλλει η μόδα του καρναβαλιού.



Έχω πολλά χρόνια να ντυθώ, ίσως από μικρο παιδί!
Βλέπω  στους δρόμους μικρά παιδιά μασκαρεμένα να γελούν και να διασκεδάζουν.
Σκέφτομαι ότι αν ντυνόμουν και εγώ δεν θα ήταν το ίδιο με τότε που ήμουνα παιδί.
Τότε που ήταν χρόνια παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς, που πηγαίναμε ντυμένοι μασκαράδες σε σπίτια συγγενών και γειτόνων, που χορεύαμε και τραγουδούσαμε, τότε που μας άνοιγαν τις πόρτες, χωρίς να φοβούνται για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις μάσκες και εμείς χωρίς να μιλάμε, περιμέναμε να μας αναγνωρίσουν. Και αφού γινόταν η αναγνώριση ξεσπούσαμε όλοι μαζί σε γέλια μέσα από την καρδιά μας.
Ωραία χρόνια....χαρούμενα, με το κερασμένο γλυκό στο χέρι, μες την καλή χαρά, πηγαίναμε από το ένα σπίτι στο άλλο και διασκεδάζαμε πραγματικά!
Άντε σήμερα να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου σε μασκαράδες, θα μου πεις αυτοί κυκλοφορούν κάθε μέρα ανάμεσά μας....δυστυχώς.
Αρκετά όμως με αυτές τις αρνητικές σκέψεις, σήμερα είναι γιορτή γλεντιού και ξεφαντώματος.

         ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ΄ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!




καρναβάλι Βενετίας


Τις Απόκριες τις γιορτάζουν σ' όλο τον κόσμο οι Καθολικοί και οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σε διαφορετικές όμως ημερομηνίες .Το καρναβάλι όπως καθιερώθηκε να λέγεται η Αποκριά (είναι η λατινική λέξη Carneval, Carnevale, από τις λέξεις «carnem levare» ή «carnis levamen», που σημαίνει «διακοπή της βρώσης κρέατος», γιορτάζεται με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις σε πολλά μέρη του κόσμου ,το πιο σημαντικό είναι το καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία, το καρναβάλι της Βενετίας αλλά και στην Νίκαια της Γαλλίας.

καρναβάλι Ρίο ντε Τζανέιρο

καρναβάλι Ρίο ντε Τζανέιρο



























Επίσης καρναβαλικές εκδηλώσεις μπορείς να παρακολουθήσεις στην Γερμανία ,με ιδιαίτερα γνωστό το καρναβάλι της Κολωνίας.
Στην Ελλάδα εκδηλώσεις γίνονται στην Πάτρα ,το γνωστό Πατρινό Καρναβάλι, το καρναβάλι της Ξάνθης , το καρναβάλι της Θήβας ,ο βλάχικος γάμος ενώ τα τελευταία χρόνια κάθε πόλη διοργανώνει το δικό της Καρναβάλι με σκοπό να διασκεδάσει ο κόσμος και να προσελκύσει τουρίστες.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου