PACKING GUIDE FOR A TRIP TO ALASKA BY MARY TSIL

Αν σχεδιάζεις μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα, το καλοκαίρι, θα σου αποκαλύψω τι πρέπει να πάρεις μαζί σου για να μην σου λείψει τίποτα αλλά και να μην έχεις μια υπέρβαρη βαλίτσα και προβλήματα με την αεροπορική που θα πετάξεις, με τις υπερβολικές χρεώσεις των επιπλέον κιλών, κάτι που αντιμετώπισα στο ταξίδι μου, πέρσι τον Αύγουστο.


Ο καιρός στην Αλάσκα, είναι περίεργος αλλάζει διάθεση συχνά και έτσι μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα μπορεί να αλλάξει και να γίνει μια βροχερή και παγωμένη μέρα.

Και μιλάμε για καλοκαίρι στην Αλάσκα, αφού τότε οι εταιρείες κάνουν τις κρουαζιέρες κατά μήκος των ακτών της Αλάσκα αλλά τότε είναι και η πιο κατάλληλη εποχή να την επισκεφτεί κάποιος  και να δει τα αξιοθέατα στην ενδοχώρα. 


Τι θα πακετάρεις στην βαλίτσα σου.

 Γάντια, κασκόλ, σκουφιά και ένα καπέλο με γείσο για τον ήλιο.


Ένα jacket αδιάβροχο με κουκούλα και μια φλις μπλούζα για τις δραστηριότητες.


Όλα τα προηγούμενα και ένα  μπουφάν χωρίς μανίκια που ίσως χρειαστείς, μπορείς να τα αγοράσεις στα καταστήματα του πλοίου και αν έχεις υπομονή και ο καιρός σε βοηθήσει, μπορείς να περιμένεις τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού σου, που γίνονται οι μεγάλες προσφορές στα καταστήματα του πλοίου, θα τα αγοράσεις ακόμη και στην μισή τιμή και θα τα έχεις για το επόμενο ταξίδι σου. Μια καλή ευκαιρία να ανανεώσεις τα παλιά σου και επιπλέον έχουν επάνω τους σήματα από την Αλάσκα για να θυμάσαι έτσι αυτό το μοναδικό ταξίδι σου. Αν θέλεις οπωσδήποτε τα δικά σου, υπολόγισε καλά το βάρος τους.


Άνετα ρούχα για τις εκδρομές, 5 συνολικά, σπορ παντελόνια ή Κάπρι ή σορτς και κολάν για τις γυναίκες είναι αρκετά για τις εκδρομές και τις εξερευνήσεις σας. Οι άνδρες πάρτε μαζί σας και μια βερμούδα.

Αν γυμνάζεστε πάρτε ρούχα για το γυμναστήριο του πλοίου.


Για τα κρύα βράδια στο πλοίο, ένα πουλόβερ είναι αρκετό και για την ημέρα 7-8 μπλουζάκια και πουκάμισα. Μην ξεχάσετε εσώρουχα και πιτζάμες. Συνήθως έχω ένα σακουλάκι με απορρυπαντικό στις αποσκευές μου και πλένω ότι θέλω να ξαναφορέσω, τα απλώνω στο σχοινάκι του μπάνιου και στεγνώνουν γρήγορα, φυσικά το πλοίο διαθέτει καθαριστήριο (με αμοιβή) με παράδοση την ίδια μέρα αν χρειαστεί.


Κάντε συνδυασμούς που θα σας βολεύουν  στο ταξίδι και πάρτε μαζί σας ρούχα που είναι ιδανικά για τις θερμοκρασίες που θα αντιμετωπίσετε. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε βαλίτσα ρίξτε μια καλή ματιά στον καιρό, στο Ίντερνετ. Θα σας βοηθήσει πολύ για να μην κουβαλήσετε λάθος ρούχα.


Για τις κυρίες, δύο casual sport φουστανάκια νομίζω ότι είναι αρκετά για τις εμφανίσεις, στους χώρους του  πλοίου. Άλλωστε τις περισσότερες ώρες θα είσαστε έξω από αυτό, σε θάλασσες, λίμνες και σε παγετώνες.


Ρούχα για το δείπνο στα εστιατόρια του πλοίου και ένα επίσημο ένδυμα είναι απαραίτητο ειδικά για την βράδια που θα σας προσκαλέσει ο καπετάνιος στο επίσημο δείπνο του πλοίου. Για τους άνδρες ένα κουστούμι και γραβάτα ή παπιγιόν είναι απαραίτητα.

Για τις κυρίες ένα μαύρο φόρεμα είναι αρκετό. Συνδυάστε το με χρωματιστή πασμίνα (πάρτε μαζί σας 2-3) για να έχετε διαφορετικό αποτέλεσμα σε κάθε εμφάνιση σας ή με ένα όμορφο κόσμημα στο λαιμό.
Κοσμήματα μην πάρετε πολλά, ακριβά και βαριά μαζί σας, πάρτε ότι πιο ελαφρύ και εντυπωσιακό  έχετε, άλλωστε σε διακοπές είσαστε. Στην καμπίνα σας θα βρείτε θυρίδα για τα κοσμήματα σας.

Άνετα παπούτσια για περπάτημα - πεζοπορία κατά προτίμηση αδιάβροχα. Θα τα φορέσετε με χονδρές κάλτσες στους παγετώνες και με πιο ψηλές στις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Ένα ζευγάρι παπούτσια για το πλοίο, εγώ προτιμώ ελαφρά αθλητικά και ένα ζευγάρι επίσημα παπούτσια για το βραδινό ντύσιμο. Αν έχετε χώρο προσθέστε και ένα ζευγάρι πέδιλα για όλες τις ώρες.
Ένα ζευγάρι σαγιονάρες για την θερμαινόμενη πισίνα του πλοίου ή αν ο καιρός το επιτρέπει για τις εξωτερικές πισίνες. Τις σαγιονάρες θα τις χρησιμοποιήσετε και στην καμπίνα σας.

Ένα μαγιό για την πισίνα του πλοίου είναι απαραίτητο, πετσέτα μην κουβαλήσετε μαζί σας, σας προσφέρουν όσες θέλετε οι υπηρεσίες πισίνας του πλοίου. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις άσπρες ρόμπες μπάνιου, που θα βρείτε στην καμπίνα σας, γιατί απαγορεύεται  να κυκλοφορείτε στους χώρους του πλοίου με το μαγιό. Εναλλακτικά ένα παρεό είναι αρκετό.


Ομπρέλα μην πάρετε, θα βρείτε στην καμπίνα του πλοίου.


Πακετάρετε φωτογραφική μηχανή και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Μην ξεχάσετε μια εφεδρική μπαταρία και μεγάλες κάρτες μνήμης. Τα τόπια είναι εκπληκτικά, φροντίστε μην ξεμείνετε. Ένα αδιάβροχο κάλυμμα για την μηχανή αλλά και για την τσάντα που την κουβαλάτε, είναι απαραίτητα σε περίπτωση κακοκαιρίας.


Ένα αντι κουνουπικό σας το προτείνω, είναι πάντα απαραίτητο  στις αποσκευές μου.


Σαπούνια, σαμπουάν, κοντίσιονερ και αφρόλουτρο, μην  φορτώσετε με επί πλέον βάρος τις αποσκευές σας, άλλωστε στην καμπίνα σας υπάρχουν τα πάντα και αν δεν σας φτάνουν μπορείτε να ζητήσετε επιπλέον από την υπηρεσία δωματίου σας. Δώστε ένα μικρό φιλοδώρημα και θα έχετε τα πάντα σε αφθονία.

Οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα να έχετε μαζί σας, στα προσωπικά  αντικείμενα όπως επίσης ένα αποσμητικό, την κολόνια σας και μια κρέμα ενυδάτωσης για το σώμα (travel size).




Πάρτε μαζί σας αν είναι δυνατόν σε μικρές συσκευασίες (travel size) τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς του προσώπου σας (κρέμα ημέρας - νύχτας - ματιών-make up - καθαριστικό προσώπου, κραγιόν, μολύβια, μάσκαρα, ρουζ). Ένα lipbalm για το κρύο, το θεωρώ απαραίτητο στις αποσκευές μας.

Χτένα και βούρτσα για τα μαλλιά σας, τσιμπιδάκι για τα φρύδια, νυχοκόπτης και ότι άλλο κρίνετε εσείς απαραίτητο, αλλά να ξέρετε ότι αν τα χρειαστείτε θα τα βρείτε στα κατ/ματα του πλοίου ή στα λιμάνια που θα κατεβείτε.

Το πλοίο διαθέτει κομμωτήριο και υπηρεσίες ομορφιάς, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη όποτε νιώσετε την ανάγκη (με αμοιβή). Επίσης μπορείτε να αγοράσετε τα καλλυντικά σας από το duty free του πλοίου, βρήκα καλές τιμές. Σεσουάρ για τα μαλλιά υπάρχει στην καμπίνα .

Μην κουβαλάτε μαζί σας το laptop εκτός και αν συνδυάζεται διακοπές και δουλεία, βολευτείτε με το κινητό σας ή το tablet  και μην ξεχνάτε το internet στο πλοίο είναι πανάκριβο. Αποθηκεύσατε στις συσκευές σας ότι απαραίτητη πληροφορία θέλετε, για τις εξερευνήσεις σας γιατί μπορεί να μην έχετε internet κάθε στιγμή και αφήστε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και τους χάρτες στο σπίτι, έχουν επί πλέον βάρος, θα βρείτε στα λιμάνια που θα κατεβείτε ότι πληροφορικό υλικό θέλετε, υπάρχουν τουριστικά στέκια για να προμηθευτείτε δωρεάν, ενώ πληροφορίες παρέχει συνεχεία και το πλοίο  και  μην ξεχνάτε στην εποχή της τεχνολογίας βρισκόμαστε.

Μην ξεχάσετε τους απαραίτητους φορτιστές.

Φορτώστε στο tablet μουσική, ταινίες, παιχνίδια και ένα καλό βιβλίο για να σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας.


Αντί για ξυπνητήρι χρησιμοποιήστε το κινητό σας.


Τράπουλα για ατελείωτες ώρες μπιρίμπα , όταν είστε "εν πλω" ζητήστε από την ρεσεψιόν του πλοίου.


Τα κιάλια είναι απαραίτητα για να παρακολουθείτε την κίνησή στις ακτές καθώς περνάτε από δίπλα, αλλά θα δείτε από κοντά καθώς 
θα περνούν από δίπλα σας δελφίνια,  φάλαινες, θαλάσσιοι ελέφαντες. Κιάλια, συνήθως έχουν στις καμπίνες.

Μην ξεχάσετε τα φάρμακά σας και κυρίως πριν φύγετε για το ταξίδι να κάνετε μια ταξιδιωτική ασφάλεια, η οποία αχρείαστη να είναι, άλλα αν συμβεί κάτι να ξέρετε ότι τα νοσηλεία είναι πολύ ακριβά και πρέπει να βάλετε το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη, αφού το πλοίο θα σας κατευθύνει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, ενώ τις πρώτες βοήθειες θα σας τις δώσουν επί τόπου οι γιατροί του πλοίου.


Γυαλιά μυωπίας, γυαλιά ηλίου απαραίτητα αλλά και να αντηλιακό προσώπου - σώματος, οπωσδήποτε στις αποσκευές σας.


Στυλό και σημειωματάρια θα βρείτε στις καμπίνες σας, εν ανάγκη ζητείστε, θα σας δώσουν.


Πάντα προτείνω για τα ταξίδια μας ένα συμπλήρωμα Διατροφής για την Αύξηση της Σωματικής & Πνευματικής Αντοχής .


Μια χειραποσκευή, απαραίτητα θα την έχετε μαζί σας, ώστε στο τέλος του ταξιδιού να βάλετε μέσα τα σουβενίρ και τα ψώνια σας και ότι δεν χωράει στην βαλίτσα σας. Γιαυτό φροντίστε όταν ανεβείτε στο πλοίο να μην την έχετε γεμάτη, όπως και στην βαλίτσα σας να υπάρχει περιθώριο να προσθέσετε ότι εσείς θέλετε να αγοράσετε. Αν κάποιο ρούχο ή αντικείμενο στο τέλος του ταξιδιού σας χάλασε ή το θεωρείτε άχρηστο, μην το σκέφτεστε πετάξτε το.


Και τώρα που πακετάραμε και κλείσαμε την βαλίτσα μας, την ζυγίζουμε και είμαστε έτοιμοι για το Ταξίδι που ονειρευόμασταν τόσο καιρό. Προσοχή στην υπέρβαρη βαλίτσα, καλύτερα αγοράστε από την αεροπορική εταιρεία σας μια δεύτερη παρά να αγχώνεστε και να εκνευρίζεστε  στο γκισέ της αεροπορικής και να μετακινείτε τα πράγματα σας την τελευταία στιγμή. Επίσης δεν σας συμφέρει να πληρώνεται το υπέρβαρο, κοστίζει πιο ακριβά από μια δεύτερη  αποσκευή.



 
Στο επόμενο post θα σας πω τι πρέπει να πάρετε μαζί σας στην χειραποσκευή για να έχετε μαζί σας, κατά την διάρκεια της πτήσης, στο αεροπλάνο.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα αποχωριζόμαστε πότε στα ταξίδια μας, για αυτά αποφασίστε εσείς μόνοι σας τι θα βάλετε στην βαλίτσα σας. Αν εσείς θεωρείτε κάτι σημαντικό που δεν το περιλαμβάνει η λίστα μου, θα ήθελα να  το αναφέρετε πιο κάτω στα σχόλια, όπως επίσης να μου γράψετε αν σας βοήθησα. Περιμένω τα σχόλια σας.


(Aυτό το POST είναι αφιερωμένο στους φίλους που θα ταξιδέψουν  στην Αλάσκα, σε αυτόν τον ιδιαίτερο προορισμό και με ρωτάνε τι να πάρουν μαζί τους. Ελπίζω να βοήθησα. Καλό Ταξίδι).

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου