St. Patrick's Day

Σήμερα είναι η  St. Patrick΄s day, που γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σ όλο τον κόσμο. 

Για να δούμε όμως τι γιορτάζεται σήμερα.


Εσείς γνωρίζετε ότι αρχικά ήταν μια χριστιανική εορτή που ξεκίνησε από την Ιρλανδία όπου έζησε τον 5ο αιώνα ο Αγιος Πατρίκιος και ότι γιορτάζουν για να τμήσουν την μνήμη του, απεβίωσε την 17 του Μάρτη?

Κάθε χρόνο στις 17 του Μάρτη είναι εθνική εορτή και αργία για τους Ιρλανδούς και την γιορτάζουν με πολλές  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καρναβάλια, κυνήγι θησαυρού ( Lucky the leprechaun) ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες αναζητούν κρυμμένα αντικείμενα ακολουθώντας ένα ίχνος από ενδείξεις, ενώ χορεύουν και γλεντούν και πίνουν. 

Οι Ιρλανδοί οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου τιμούν αναλόγως την  St. Patrik΄s day και έτσι βλέπουμε εκδηλώσεις στο Sydnei της Αυστραλίας, στο Τόκυο, στο Λονδίνο και άλλες πόλεις της Αγγλίας, στο Μπουένος Αιρες, στο Μόναχο της Γερμανίας αλλά και στην Αμερική όπου έγινε και η πρώτη παρέλαση από Ιρλανδούς προς τιμή του αγίου.

Ξέρετε ότι πρέπει να φορούν πράσινα ρούχα για να τμήσουν την σήμερα ενώ σύμφωνα με την παράδοση αρχικά φορούσαν μπλε ρούχα γιατί θεωρούσαν ότι το πράσινο φέρνει κακοτυχία? Το μπλε χρώμα ήταν το σύμβολο της Ιρλανδίας. Σήμερα υπάρχουν ειδικά πράσινα ρούχα και καπέλα καθώς και αξεσουάρ  που κατασκεπάζονται ειδικά για την ημέρα.

Η St. Patrick΄s day. θεωρείτε πια, καλότυχη μέρα, για αυτό σύμβολο της είναι το τριφύλλι που είναι και σύμβολο σύμβολο της Αγίας Τριάδας.

Οι Ιρλανδοί ανήμερα της γιορτής φυτεύουν τα μπιζέλια τους, ακόμη και με χιόνι για καλή και μεγάλη παραγωγή.

Τρώνε παραδοσιακά φαγητά όπως βοδινό κρέας με λάχανο και πίνουν άφθονη μπύρα. Λέγετε ότι πάνω από 13.000.000 Pints GUINNESS καταναλώνονται στον κόσμο την Ημέρα του Αγ. Πατρικίου.

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ιρλανδία την St. Patrick΄s day, υπάρχουν ειδικά πακέτα στο ίντερνετ που μπορούν να προαγοράσουν για να ζήσουν την ημέρα σαν γνήσιοι Ιρλανδοί.

Και επειδή φέτος τα πράγματα ήταν δύσκολα στις μετακινήσεις, βάλτε το στα πλάνα σας για του χρόνου, θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία τι λέτε?

TRIPS AND DREAMS

1 σχόλιο: