Reed Flute Cave Guilin το σπήλαιο του μαγεμένου αυλού Chinese stories 2009, no 4


ΠΕΜΠΤΗ 16/7/2009


                                            ΓΚΟΥΙΛΙΝ-ΞΙΑΝ


Σήμερα θα επισκεφτούμε ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο της Κίνας το Reed Flute Cave, στην επαρχία Guangxi της νότιας Κίνας, το ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΓΕΜΕΝΟΥ ΑΥΛΟΥ, δημιουργήθηκε πριν από 600.000 χρόνια, από ένα ποταμό των σπηλαίων και το όνομά του το χρωστάει στα καλάμια που φυτρώνουν στην είσοδό του και με αυτά κατασκευάζουν αυλούς και τους πωλούν κυρίως στους τουρίστες σαν αναμνηστικό της επίσκεψης.
Ανακαλύφθηκε το 1940 από μια ομάδα προσφύγων που έφτασε στην περιοχή και έγινε επισκέψιμο μετά από τις σχετικές εργασίες το 1962. Εχει μήκος 240 μέτρα και είναι να σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, εντυπωσιακά φωτισμένους.
Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να τους δει και να φανταστεί διάφορες παραστάσεις όπως πρόσωπα, λιοντάρια, χιονάνθρωπους που δεν λιώνουν ποτέ, μια λαϊκή αγορά με μπρόκολα και κουνουπίδια, κολοκύθες και καρπούζια, μανιτάρια, πολλά φρούτα και λαχανικά! Ο φωτισμός και ο πλούσιος σταλακτικός διάκοσμος του σπηλαίου παίζουν παιχνίδια μεταξύ της φαντασίας και του ανθρωπίνου νου!
Ακόμη και πέτρινο δάσος βλέπουμε μπροστά μας.




Την προσοχή μας τράβηξε μια μοναδική αίθουσα "το κρυστάλλινο παλάτι του βασιλιά Δράκου" μια αίθουσα τέλεια φωτισμένη, με μια λίμνη  όπου βλέπεις τις αντανακλάσεις των σταλαγμιτών μέσα στα νερά της και όπως μας είπε η ξεναγός μας, οι Αμερικανοί έρχονται μέχρι την Κίνα και την χρησιμοποιούν για συνέδρια και γεύματα εργασίας, φυσικά μας υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά που θα έρθουμε μέχρι εδώ θα έχει κανονίσει να έχουμε και εμείς ένα γεύμα σ΄ αυτό το παλάτι.
Πολλοί είδαν πολυέλεους να κρέμονται από την οροφή, άλλοι μορφές βασιλιάδων και δράκων  εγώ φαντάστηκα ότι βρέθηκα στο μικρό "grand canyon" .




Μας απαγόρευσε να αγγίξουμε οτιδήποτε εντός του σπηλαίου για να μην σταματήσουμε την ανάπτυξη του αφού ο  κάθε σταλακτίτης μεγαλώνει ένα εκατοστό κάθε 80 περίπου χρόνια. Οι σταλαγμίτες δημιουργούνται από το νερό που στάζει, στο δάπεδο των σπηλαίου και ανεβαίνουν, ενώ οι σταλακτίτες δημιουργούνται στις οροφές και κατεβαίνουν.


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μνημείο της φύσης και πολλοί το αποκαλούν «Σπήλαιο των Φυσικών Τεχνών» και δεν έχουν άδικο. Αξίζει να αφιερώσετε μια ώρα από τον χρόνο σας εφόσον βρεθείτε στην περιοχή της  Guilin  για να το δείτε.

Για την Guilin και την κρουαζιέρα στον ποταμό Li σας έχω κάνω ιδιαίτερη ανάρτηση ΕΔΩ, ας μην ξεχνάμε η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα με πολλά και εντυπωσιακά αξιοθέατα.


Reed Flute Cave Guilin, China
Opening hours: 8:00 a.m. – 5:30 p.m. 
Bus routes: 3, 13, and 58


Φεύγουμε για το αεροδρόμιο και πετάμε για ΞΙΑΝ !!!!


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!!




TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου