ΠΕΜΠΤΗ 16/7/2009
ΓΚΟΥΙΛΙΝ-ΞΙΑΝ

Ανακαλύφθηκε το 1940 από μια ομάδα προσφύγων που έφτασε στην περιοχή και έγινε επισκέψιμο μετά από τις σχετικές εργασίες το 1962. Εχει μήκος 240 μέτρα και είναι να σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, εντυπωσιακά φωτισμένους.
Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να τους δει και να φανταστεί διάφορες παραστάσεις όπως πρόσωπα, λιοντάρια, χιονάνθρωπους που δεν λιώνουν ποτέ, μια λαϊκή αγορά με μπρόκολα και κουνουπίδια, κολοκύθες και καρπούζια, μανιτάρια, πολλά φρούτα και λαχανικά! Ο φωτισμός και ο πλούσιος σταλακτικός διάκοσμος του σπηλαίου παίζουν παιχνίδια μεταξύ της φαντασίας και του ανθρωπίνου νου!
Ακόμη και πέτρινο δάσος βλέπουμε μπροστά μας.
Πολλοί είδαν πολυέλεους να κρέμονται από την οροφή, άλλοι μορφές βασιλιάδων και δράκων εγώ φαντάστηκα ότι βρέθηκα στο μικρό "grand canyon" .
Μας απαγόρευσε να αγγίξουμε οτιδήποτε εντός του σπηλαίου για να μην σταματήσουμε την ανάπτυξη του αφού ο κάθε σταλακτίτης μεγαλώνει ένα εκατοστό κάθε 80 περίπου χρόνια. Οι σταλαγμίτες δημιουργούνται από το νερό που στάζει, στο δάπεδο των σπηλαίου και ανεβαίνουν, ενώ οι σταλακτίτες δημιουργούνται στις οροφές και κατεβαίνουν.
Για την Guilin και την κρουαζιέρα στον ποταμό Li σας έχω κάνω ιδιαίτερη ανάρτηση ΕΔΩ, ας μην ξεχνάμε η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα με πολλά και εντυπωσιακά αξιοθέατα.
Reed Flute Cave Guilin, China
Opening hours: 8:00 a.m. – 5:30 p.m.
Bus routes: 3, 13, and 58
Φεύγουμε για το αεροδρόμιο και πετάμε για ΞΙΑΝ !!!!
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου