Ukrainian dishes to try in Kyiv

ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ-ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΙΑΤΑ

Το λέμε πολλές φορές ότι ένα ταξίδι δεν ολοκληρώνεται αν δεν δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, στον τόπο που είχες την τύχη να βρεθείς. Έτσι και εμείς πιστοί σ αυτό και αφού το φαγητό είναι η αγαπημένη μας συνήθεια δοκιμάσαμε και στο Κίεβο τα καλύτερα. 


http://www.bestkievguide.com/

Η κουζίνα της Ουκρανίας συνδέεται αμεσα με την Ρωσική κουζίνα είναι γενικά μια βαριά κουζίνα, χρησιμοποιούν λιπαρά προϊόντα, κρέμες γάλακτος, από κρέατα χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά, κουνέλι αλλά και αρκετά λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά.



Δεν θα σας γράψω τα εστιατόρια που θα τα δοκιμάσετε γιατί εσείς ανάλογα με το budget που διαθέτετε θα επιλέξετε τα καλύτερα, είμαι σίγουρη για αυτό, θα σας προτείνω όμως να τα δοκιμάσετε σε παραδοσιακά μαγαζιά για πιο original γεύσεις. Όμως και για τους πιο δύσκολους στις γεύσεις, προτείνω να επισκεφτείτε το McDonald' s που βρίσκεται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και είναι το τρίτο κατάστημα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, για τις  γνωστές σ΄όλους μας  γεύσεις και λύση ανάγκης σε κάποια από τα ταξίδια μας. 





ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΙΑΤΑ





Ξεκινήστε με μια "borshch" δηλαδή μια σούπα που γίνεται από παντζάρια και περιέχει κομμάτια από πατάτες, λάχανο και κρέας χοιρινό, συνοδεύεται με μια κουταλιά ξινή κρέμα (smetana) και με σκορδόψωμα "pampushki".

To πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το "chicken kyiv", στήθος κοτόπουλο πανέ γεμιστό με βούτυρο, σκόρδο και μυρωδικά.





Varenyky, πιτάκια γεμισμένα με τυρί, κιμά, πατάτες και μυρωδικά μπορείτε να βρείτε παντού. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και σε γλυκιά εκδοχή γεμιστά με τυρί cottage ή ανθότυρο και κεράσια.


Pelmeny είναι ζυμαρικά, ραβιόλια με γέμιση κρέατος ή μπορεί να τα βρείτε και γεμιστά με ψαρικά. Μπορεί να τα μπερδέψετε με τα Varenyky άλλα να ξέρετε ότι τα pelmeny είναι πιο μικρά στο μέγεθος.



Δοκιμάστε παραδοσιακό Chachapuri-χατσάπουρι, που μοιάζει με το γνωστό μας πεινιρλί.

Ηolubtsi, λαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας, δηλαδή φύλλα λάχανου γεμισμένα με κιμά και ρύζι. Είναι ένα από τα φαγητά που έχουν στο τραπέζι τους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Olivier Salad η αλλιώς η γνωστή μας ρωσική σαλάτα, κυβάκια πατάτας, καρότου, αγγουράκι τουρσί, βρασμένα αυγά και μπορεί να έχει και κομματάκια από κρέας αναμειγμένα με μαγιονέζα.
 Να πω εδώ ότι η ουκρανική κουζίνα λατρεύει τα τουρσιά και θα το διαπιστώσετε στις αγορές με τα τοπικά προϊόντα, αγγουράκια, λάχανο, παντζάρια, ντομάτες, καρότα τουρσί σε βάζα ή χύμα για τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια.




Τα ουκρανικά λουκάνικα 
"kovbasa" έχουν την τιμητική τους, στα τραπέζια σε διάφορα σχήματα και γεύσεις. Δοκίμασα αρκετά είδη ,άλλα μου άρεσαν πολύ, άλλα πάλι καθόλου, άλλα τα βρήκα ότι έχουν πολύ κρέας και άλλα πολύ λιπαρά. Κάποια όμως ήταν σούπερ!!!!

Οι Ουκρανοί λατρεύουν τα ψάρια και θα τα βρείτε σ αρκετά εστιατόρια μικρά ή μεγαλύτερα ψάρια για να τα φάτε τηγανητά ή ψητά αν είσαστε ψαροφάγοι, προσωπικά δεν τα συμπαθώ. Τα τρώνε επίσης καπνιστά ή παστά ακομη και στο πρωινό τους, τα έβλεπα κάθε μέρα στο μπουφέ του ξενοδοχείου αλλά δεν..... 




Καπνιστά ή αλατισμένα τρώνε επίσης τα κρέατα, γνωστό το Salo που είναι βασικά κρύο λίπος χοιρινού. Η χοληστερίνη θα χτυπήσει κόκκινο αν το τρώτε κάθε μέρα αλλά για μια δοκιμή αν το αντέχετε δεν είναι κακό.

To γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε το "Kyiv cake" στρώσεις μαρέγκας και κρέμας βουτύρου με ξηρούς καρπούς και από επάνω γλάσο σοκολάτας.




Δοκιμάστε  "Napoleon cake" λεπτές στρώσεις σφολιάτας με κρέμα!!! 

Δοκιμάστε το Kvass, είναι ένα ποτό φτιαγμένο από ψωμί. Μοιάζει με μπύρα αλλά δεν είναι αλκοολούχο. Δεν τρελάθηκα. Μπείτε σ ένα μάρκετ και αγοράστε  να πιείτε χυμούς, κυρίως με φρούτα του δάσους μούρα, βατόμουρα και άλλα φρούτα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ουκρανική βότκα που την ονομάζουν στα ουκρανικά горілка.


Ευχαριστώ την Victoria από το  bestkievguide για τις φωτογραφίες.


Για περισσότερα Trips and Dreams Mary στο Κίεβο, ακολουθήστε μας στο blog  σε Facebook και instagram


TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου