ΤΣΕΧΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


Ένα ταξίδι ολοκληρώνεται με την περιήγηση στον κόσμο των γεύσεων. Έτσι και εμείς τα TRIPS AND DREAMS by Mary όταν βρεθήκαμε στην Πράγα δοκιμάσαμε την τσεχική κουζίνα και σας προτείνουμε τα καλύτερα, σύμφωνα με την δική μας γευστική άποψη .


VEPROVE KOLENO - ψητό χοιρινό κότσι, το σερβίρουν ολόκληρο ή σε φέτες, θα το βρείτε στα καλύτερα εστιατόρια αλλά και σε ψησταριές στο δρόμο, θα το συνοδεύσετε με ξινό λάχανο, με μουστάρδα και φυσικά με ένα ποτήρι κρύα τσεχική μπύρα. Πάρτε ένα ολόκληρο και απολαύστε το!!!!





GULAS - για να ζεσταθείτε φάτε ένα πικάντικο γκούλας, σούπα με κομματάκια από μοσχάρι, πατάτες, καρότα, μυρωδικά και πάπρικα, σίγουρα θα σας αρέσει και όταν επιστρέψετε στην Ελλάδα θα θέλετε να την φτιάξετε για αυτό επισκεφτείτε ένα σούπερ μάρκετ της πόλης και αγοράστε μερικά βαζάκια με σάλτσα πάπρικας για να έχετε σίγουρη επιτυχία. 


Μην παραλείψετε να φάτε ψητή πάπια με πατάτες και μαγειρεμένο κόκκινο λάχανο! υπέροχη!!!

Στην Πράγα δοκιμάσαμε την καλύτερη  μπριζόλα, σε εστιατόριο που σερβίρει μόνο μοσχάρι, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχει το κρέας (ένα ολόκληρο μοσχάρι) και όταν ο πελάτης παραγγείλει, ο μάγειρας κόβει την μερίδα που επέλεξε και την μαγειρεύει! θα περιμένεις μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία και πάρα τις τσουχτερές τιμές του, αξίζει τον κόπο να  δοκιμάσεις. http://cestr.ambi.cz/cz/


KLOBASYμεγάλα χονδρά ψητά λουκάνικα σε σάντουιτς με μουστάρδα, θα τα βρείτε σε πολλούς υπαίθριους πάγκους, φάτε τα άφοβα και παραγγείλετε μπύρα από το βαρέλι.

Επισκεφτείτε το μπαρ - εστιατόριο cafe-cafe και να απολαύσετε μαζί με τον καφέ σας μια πάστα με κρέμα λεμόνι αλλά και cheece cake με φρούτα του δάσους μέσα σε ζελέ!!!υπέροχες γεύσεις άλλωστε τις θερμίδες θα τις κάψετε, με τόσο περπάτημα σ' αυτήν την παραμυθένια πόλη. https://www.facebook.com/cafecafeprague/




Κουραστήκατε από την περιήγηση στο κάστρο? στο κατέβασμα πρέπει να δοκιμάσετε ζεστά πατατάκια στο καλαμάκι και αν έχει κρύο, ένα ζεστό κρασί είναι ότι πρέπει.


Δοκιμάστε το Σκαλίκι Τρντέλνικ (Trdelník) είναι ένα παραδοσιακό σλοβακικό γλυκό, όσοι έχετε επισκεφτεί την Ρουμανία σίγουρα το έχετε δοκιμάσει και εκεί. Φτιάχνεται από ζύμη που την τυλίγουν γύρω από ένα παλούκι και ύστερα ψήνεται και πασπαλίζεται με μείγμα καρυδιών και ζάχαρη.


Διαλέξτε μια ποικιλία κορεατικών και απολαύστε την, σίγουρα θα συνοδεύεται από πολέντα  ή πατάτες, λαχανικά φρέσκα και τουρσί. Αφού φάτε ζητείστε ένα τοπικό ποτό, BECHEROVKA είναι αλκοολούχο ποτό, ηδύποτο φτιαγμένο με μια μυστική συνταγή από την περιοχή του Carlovi Vari, με βότανα και ζάχαρη και βοηθάει στην χώνεψη. Δοκιμάστε το και γιατί όχι αγοράστε το, στο πράσινο μπουκάλι.


Φάτε φρούτα του δάσους, βατόμουρα, μύρτιλα  και φράουλες, υπάρχουν σε αφθονία στις υπαίθριες αγορές.



Θεωρώ ότι η τσεχική κουζίνα μοιάζει με την γερμανική αλλά οι γεύσεις και οι μυρωδιές της έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, αξίζει να την δοκιμάσετε, υπάρχουν πολλές επιλογές ανάμεσα στο κρέας, τα πουλερικά αλλά και τα λαχανικά.


 
 

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου