BRASOV - ROMANIA

Το Μπρασόβ είναι μια όμορφη πόλη, στην Τρανσυλβανία, στο κέντρο της Ρουμανίας. Μια μεσαιωνική πόλη, με πλακόστρωτους πεζόδρομους, γραφικά κτήρια που δεν θυμίζουν τις πρώην ανατολικές χώρες άλλα σου αφήνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στην κεντρική Ευρώπη.










Από τα αξιοθέατα της πόλης χαρακτηριστικά είναι:
Η Μαύρη Εκκλησία, μέσα στην όποια υπάρχει το ένα από τα πιο μεγάλα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού ρυθμού από την Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη. Ονομάστηκε Μαύρη εκκλησία (Μπισερκα Νεαγρα), γιατί μετά από μια μεγάλη φωτιά τον 16ο αιώνα, το εξωτερικό της μαύρισε σε αντίθεση με τους εσωτερικούς χώρους της.
Ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου το παλαιότερο μνημείο της πόλης.










Να επισκεφτείς την κεντρική πλατεία του Sfatului με το παλιό Δημαρχείο του 1420, σήμερα λειτουργεί ως ιστορικό μουσείο, τον πύργο του ρολογιού, τα σιντριβάνια και τα όμορφα μπαρόκ κτήρια, όπου στεγάζουν καταστήματα για κάθε λογής ψώνια και τους πεζόδρομους όπου μπορείς να βρεις όμορφα καταστήματα για καφέ και φαγητό. 










Στο κέντρο της πόλης υπάρχει επίσης μια Ελληνική εκκλησία, η Αγία Τριάδα, ενώ στα γύρω σπίτια έμεναν παλιότερα αρκετοί Έλληνες.


Κοντά στην πόλη λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο, Ποιανα Μπρασόβ, με 10 πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο που προσελκύει πολύ κόσμο τον χειμώνα.


Προσωπικά πιστεύω ότι το Μπρασόβ είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ρουμανίας, μια παραμυθένια πόλη, αξίζει να μείνεις λίγες ήμερες για να την περπατήσεις και να εξερευνήσεις τις γύρω περιοχές των Καρπάθιων με τις τόσες ομορφιές και θρύλους.

   

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου