5 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΡΑΜ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ BUCKET LIST ΣΑΣ

Στα ταξίδια μου στον κόσμο είχα την τύχη να κάνω μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές με διάφορα μεταφορικά μέσα ακόμη και με ζώα (κάτι που σήμερα αποφεύγω, εκτός και αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς). Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω αυτό το άρθρο για να σας δείξω μερικές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε σε κάποιες πόλεις με ΤΡΑΜ, άνετα και ξεκούραστα για να απολαύσετε τα τοπία και να εξερευνήσετε περιοχές κάνοντας στάσεις στα πιο σημαντικά μέρη.



TO ΤΡΑΜ ΤΟΥ SAN FRANCISCO ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (F)



Αν βρεθείς στο San Francisco μην παραλείψεις  να κάνεις έστω και μια φορά βόλτα με το ιστορικό τραμ F. Θα το πάρεις από το κέντρο της πόλης στην πλατεία Union Square και μέσω απότομων δρόμων, στις πλαγιές της πόλης, που κάποιες στιγμές σου κόβουν την ανάσα θα φτάσεις μέχρι το Fisherman's Wharf.
Μια υπέροχη διαδρομή που σίγουρα θα την θυμάσαι για χρόνια.


TO ΤΡΑΜ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (
Peak Tram)



Το τραμ της κορυφής (Peak Tram) είναι η δημοφιλής γραμμή που χρησιμοποιούν κυρίως οι τουρίστες για να φτάσουν στην κορυφή της Βικτωρία.
Μια υπέροχη ανηφορική διαδρομή, 1.364 μέτρων σου δίνει την ευκαιρία να θαυμάσεις από ψηλά το λιμάνι και τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ. Ξεκινάει από την Garden Road για να φτάσει στην κορυφή (the peak) σε 5 περίπου.
Μην χάσετε την ανάβαση, οι κορυφές δεν είναι μόνο για τους τολμηρούς είναι και για αυτούς που θα πάρουν το Peak Tram.



ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (tram lisbon 28)



google photo 

Για κάθε τουρίστα που θα επισκεφτεί την Λισσαβόνα είναι must μια βόλτα με το κίτρινο tram με το νούμερο 28 που συνδέει το Martim Moniz με το Campo Ourique και περνάει μέσα από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές Graca, Alfama, Baixa και Estrela. Μια ευχάριστη και ξεκούραση βόλτα για να γνωρίσετε τα στενά δρομάκια, τις ανηφόρες και κατηφόρες της πόλης. Μια διαδρομή που σίγουρα θα θέλεις να την ξανακάνεις.


ΤΟ ΤΡΑΜ ST. CHARLES ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ, ΣΤΗΝ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ




Το πράσινο τραμ, St. Charles Streetcar στην Νέας Ορλεάνη είναι άλλη μια ιστορική γραμμή που χρησιμοποιείται κυρίως από τουρίστες για να εξερευνήσουν την πόλη ξεκινάει από το κέντρο στη λεωφόρο South Carrollton και τη λεωφόρο South Claiborne και σε μεταφέρει σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Γαλλική Συνοικία, η λεωφόρος St. Charles και τα διάσημα νεκροταφεία της πόλης. Μια καλή ευκαιρία να δεις τη πόλη ξεκούραστα.


ΤΟ ΤΡΑΜ #2 ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ




Άλλη μια γραμμή 
 #2 tram που πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε όταν βρεθείς στην Βουδαπέστη. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία για μια βόλτα στις όχθες του Δούναβη, αλλά και να για να γνωρίσεις την πόλη. Θα δεις Το Κοινοβούλιο, την πλατεία Kossuth Lajos Square, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, το Κάστρο της Βούδας, το παλάτι Gresham και πολλά ακόμη σημαντικά αξιοθέατα. Φρόντισε να καθίσεις στα καθίσματα, από την πλευρά που θα έχεις θέα τον Δούναβη.


Το άρθρο μου έχει δημοσιευτεί και εδώ https://travelvibe.eu/oi-pente-kaliterees-diadromes-me-tram/

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου