10 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Πολλές φορές σας λέω ότι "ο κόσμος είναι μεγάλος και η ζωή μας μικρή" και πάντα σκέφτομαι αν θα προλάβω να δω όλα αυτά που θέλω, στον Πλανήτη Γη.

Βάζοντας λοιπόν από μικρό παιδί προτεραιότητες στην ταξιδιωτική μου λίστα, θα σας αποκαλύψω τα 10 μέρη που ήθελα να επισκεφτώ για διαφορετικούς λόγους το καθένα και τελικά τα κατάφερα. Όμως στην λίστα παραμείνουν και αλλά μοναδικά μέρη του κόσμου μας. Επιθυμίες και όνειρα που θα ήθελα να πραγματοποιηθούν.



ΗΘΕΛΑ.....
ΠΗΓΑ...


1.Να περπατήσω στο Σινικό τείχος στη Κίνα, το τείχος που βλέπουν οι αστροναύτες ακόμη και από φεγγάρι. Το επισκέφτηκα, δύσκολη η ανάβαση του σε κάποια σημεία λόγω της πολυκοσμίας και της ασφυκτικής ατμόσφαιρας, λόγω υγρασίας. Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι στην πραγματικότητα, το τείχος είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει ορατό με γυμνό οφθαλμό από το φεγγάρι.



2.Να χορέψω tango στην γειτονιά με τα χρωματιστά κτήρια, το Caminito, στο Μπουένος Αιρες. Τα κατάφερα όμως και μετά από ένα πολύωρο ταξίδι έφτασα μέχρι την πρωτεύουσα της Αργεντινής και χόρεψα.

3.Να επισκεφτώ το Βαράνασι, στην Ινδία, την ιερή πόλη των Ινδουιστών. Έφυγα από εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα, όπως και από τις άλλες πόλεις της Ινδίας που επισκέφτηκα. Ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου αν θέλω να επιστέψω.



4.Να βρεθώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο και να δω ένα από τα πιο ψηλά αγάλματα του Χριστού στον κόσμο από κοντά. Ανέβηκα στο όρος Κορκοβάντο, έφτασα στο πανύψηλο άγαλμα και είδα από ψηλά την καταπληκτική πόλη του Ρίο με τις υπέροχες παραλίες και αμμουδιές.


5.Να φτάσω στην άκρη της γης, ναι στην Παταγονία και την γη του Πυρρός. Έντονα συναισθήματα και μοναδικές εικόνες χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μου εκεί στις εσχατιές του κόσμου. Ένα από τα πιο ωραία ταξίδια.


6.Να βρεθώ στην χώρα των Φαραώ. Η Αίγυπτος είναι ο top προορισμός κάθε ταξιδιώτη. Oι πυραμίδες στη Γκίζα, το Αμπού Σιμπέλ, οι βόλτες με φελούκα στο Νείλο και τα νουβικά χωριά σου ανοίγουν την όρεξη για να την επισκεφτείς ξανά και ξανά. Μαγικές λίμνες μέσα στην έρημο, η κοιλάδα των φαλαινών, η λευκή έρημος, η όαση Σίβα και πολλά ακόμη είναι τα μέρη που δεν πρόλαβα να δω με την πρώτη επίσκεψη. Αγαπημένη χώρα δεν τέλειωσα μαζί σου.


7.Να βρεθώ στο Παρίσι, την πόλη του φωτός, των καλλιτεχνών, του ρομαντισμού! Ο Πύργος του Άιφελ, τα Ηλύσια πεδία, η αψίδα του θριάμβου, τα μοναδικά του μουσεία και οι γειτονιές του ήταν μερικά από τα αξιοθέατα που έβλεπα σε φωτογραφίες και ταινίες και ονειρευόμουν να περπατήσω και εγώ. Και ναι τα κατάφερα!


8.Να κάνω μπάνιο στην καρδιά του χειμώνα, στο Βlue Laggon της Ισλανδίας. Απόκοσμο το τοπίο, ζεστό το νερό με ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα, ώρες ξεγνασιάς και απόλαυσης και ας είμασταν σε εξωτερικό χώρο, σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν και πυκνό χιόνι. Πρέπει να το ζήσεις και εσύ οπωσδήποτε!


9.Να επισκεφτώ την Πέτρα της Ιορδανίας. Μπορεί ο Ιντιάνα Τζόουνς να πήγε νωρίτερα από εμένα, όμως ήταν ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε τελικά. Βάλτο και εσύ στην λίστα σου και μην αργείς πήγαινε με την πρώτη ευκαιρία, δεν θα το μετανιώσεις.


10. Να βρεθώ στα άγρια νερά του Iguazu River και τους γνωστούς καταρράκτες Iguazu. Όταν ήρθε η ώρα δεν έχασα την ευκαιρία και βρέθηκα μέσα σ ένα φουσκωτό δίπλα και κάτω από τους μοναδικούς καταρράκτες, τα ορμητικά νερά ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο φουλ, νερά έρχονται κατά πάνω σου και σε κάνουν μούσκεμα, το θέαμα σε αφήνει άφωνο συγκεντρώσου και άρπαξε την στιγμή. Ένα θέαμα και μια εμπειρία που πρέπει να τη ζήσεις έστω για μια φορά.

ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ..
πολλά τα θέλω, για να δούμε..



TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου