ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΣΙΣΑΝΛΙΝΓΚ - Chinese stories 2009, no 6B



Παρά την ταλαιπωρία από το πολύωρο περπάτημα στο Σινικό Τείχος που θαυμάσαμε πριν λίγη ώρα αλλά και την αποπνικτική υγρασία στην ατμόσφαιρα η περιέργεια μας είναι μεγάλη για να εξερευνήσουμε την ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΣΙΣΑΝΛΙΝΓΚ που έχουν ταφεί σύμφωνα με την γεωμαντική τέχνη του FENG SHUI, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Μετά από λίγα χλμ οδήγησης σε κινέζικες εξοχές φτάνουμε. Θεωρείται ιδανικός τόπος για την αιώνια ανάπαυση ,αφού ένα βουνό στα βόρεια προστατεύει την περιοχή από τα κακά πνεύματα.






 Προκείμενου να φτάσουμε στους τάφους, στον τόπο των ψυχών, θα διανύσουμε 6,4 χιλιόμετρα ένα κομμάτι με πόδια και ένα κομμάτι, ευτυχώς με το λεωφορείο.
Προχωράμε στην πρώτη είσοδο, όπου βρίσκεται μια τεράστια γρανιτένια χελώνα της όποιας πιάνουμε, μετά συγχωρήσεως τον κώλο, για να αποκτήσουμε πλούτο και τύχη.




Συνεχίζουμε να βαδίζουμε στην ιερά οδό, όπου υπάρχουν 24 αγάλματα, μυθικά και πραγματικά, 12 ζεύγη σε κάθε μεριά του δρόμου, λιοντάρια ελέφαντες, καμήλες και άλλα ζώα, κάθε ζώο αναπαρίσταται μια φορά όρθιο και μια ξαπλωμένο, στην συνέχεια μας υποδέχονται 12 ζεύγη στρατηγών και μανδαρίνων, σύμβολα πολιτικής και θρησκείας.
Όλα τα αγάλματα κατασκευάστηκαν τον 15ο αιώνα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής και μέσα στους κήπους ακούγεται μουσική.



Είναι υπέροχη η βόλτα μας, μακάρι να είχαμε χρόνο στην διάθεση μας να ξαπλώσουμε στο πράσινο, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την ηρεμία της περιοχής. Κλαίουσες και άλλα δένδρα και φυτά, προσεχτικά τοποθετημένα κάνουν το περιβάλλον να μοιάζει με παράδεισο.

Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και φτάνουμε στην πύλη του Δράκου και του Φοίνικα και προχωράμε στους υπόγειους τάφους που μοιάζουν με παλάτια, δυο από τους όποιους έχουν αναστηλωθεί και λειτουργούν και  είναι  επισκέψιμοι για το κοινό.


Είναι κτήρια, κτισμένα σε 3 επίπεδα, που συμβολίζει την κοσμική τριάδα (ουρανός-γη-άνθρωπος).
Επίσκεψη στο κτίριο που λειτουργεί και ως μουσείο. Αυθεντικό ξύλινο κτήριο από τα λίγα εναπομείναντα στην Κίνα, τα περισσότερα έχουν καεί ,όμως οι Κινέζοι είναι ένας δημιουργικός λαός και αναστυλώνουν ότι έχει καταστραφεί.







Βλέπουμε σε περίοπτη θέση το άγαλμα του YONG LE, διάφορα εκθέματα, χάρτες, φωτογραφίες τάφων στην αρχική τους μορφή, τοπία όπως ήταν παλιά, καράβια, χρυσά στέμματα ντυμένα με μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους, φτερά εξωτικών πουλιών κεντημένα με μπλε και τουρκουάζ πέτρες ανεκτίμητης αξίας, κοσμήματα που έντυσαν τους λαιμούς από τις γυναίκες των αυτοκρατόρων, ζώνες από νεφρίτη λευκές και πράσινες και αλλά ενδιαφέροντα αντικείμενα.


Επιτέλους φτάνουμε στον βωμό των ψυχών, πετάμε κέρματα για την ανάπαυση τους και ανεβαίνουμε με όση δύναμη μας έχει απομείνει στον Τύμβο των Ψυχών, όπου σαν αποζημίωση έχουμε μια υπέροχη πανοραμική θέα της περιοχής.






Στην επιστροφή περνάμε την τελευταία πύλη, ερχόμαστε από τον ΘΑΝΑΤΟ στην ΖΩΗ και φωνάζουμε ως γνήσιοι Έλληνες ΑΕΡΑΑΑΑΑ, ενώ οι Κινέζοι φωνάζουν σύμφωνα με την παράδοση τους ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ!!!!!!!
 

Έτσι μετά από μια υπέροχη περιήγηση και μια διαδρομή 6,4 χλμ, επιστρέφουμε και εμείς στο λεωφορείο μας με μοναδικό προορισμό το ξενοδοχείο μας, πρώτα όμως θα κάνουμε μια περιήγηση στην πόλη του Πεκίνου καθισμένοι στις άνετες κλιματιζόμενες θέσεις του λεωφορείου, την οποία θα σας παρουσιάσω σε επόμενη ανάρτηση με αρκετό  φωτογραφικό υλικό.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου