3 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ


Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, η Ελλάδα  ετοιμάζεται πυρετωδώς για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τις πιο όμορφες και χαρούμενες γιορτές του χρόνου.
Ήθη και έθιμα της χώρας μας, παραδοσιακές γεύσεις, παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, εργαστήρια και διάφορες δράσεις στο Πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και εισαγόμενες χριστουγεννιάτικες συνήθειες θα λάβουν χώρα στα χριστουγεννιάτικα χωριά που θα ανάψουν τα χρωματιστά λαμπάκια,θα ρίξουν αστερόσκονη και  θα στολίσουν τα δένδρα τους, θα βάλουν τα καλά τους και θα υποδεχθούν τους επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό που θέλουν να ζήσουν το πνεύμα των γιορτών και γιατί όχι οι μεγάλοι να ξαναγίνουν παιδιά και τα παιδιά να ζήσουν όσα ονειρεύονται. Η Θεσσαλία έβαλε τα γιορτινά της και μας περιμένει.


Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ




Ο Μύλος Ματσόπουλου μεταμορφώνεται και θα ανοίξει τις πύλες του, στις 29 Νοεμβρίου, για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που προγραμματίζουν να επισκεφθούν την πόλη των Τρικάλων. Για 9 η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.Ε. διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. 

Ο Μύλος των Ξωτικών, στα 8 χρόνια λειτουργίας του, με σταθερή φιλοσοφία για Δωρεάν είσοδο και δράσεις στο πάρκο, κατάφερε να γίνει η Ελληνική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και να δώσει την δυνατότητα για λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς την περίοδο των γιορτών.


 Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. 


Η διασημότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ο Καρυοθραύστης, ένα παραμύθι του Γερμανού συγγραφέα Έρνστ Χόφμαν το οποίο μετά από αρκετά χρόνια ο Ρώσος συνθέτης Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι συνέθεσε και το έκανε μπαλέτο σε δυο πράξεις, θα μας χαρίσει μοναδικές και παραμυθένιες εμπειρίες φέτος, στο μεγαλύτερο και ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. 


Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του στις 29 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ. 


Ο Μύλος των Ξωτικών αλλά και ολόκληρη η πόλη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.




ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ



Για 3η χρονιά η Λάρισα ντύνεται με τα γιορτινά της και μας περιμένει να την επισκεφτούμε, να την γνωρίσουμε και να επισκεφτούμε το Πάρκο των Ευχών που στήνεται ειδικά για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Το πάρκο των Ευχών λειτουργεί για έναν ολόκληρο μήνα, στο χώρο του πάρκου του Αλκαζάρ, από τις 6 Δεκέμβρη μέχρι τις 6 του Γενάρη και ο επισκέπτης  θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τη Λίμνη των Χριστουγέννων με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πελώριο μαγικό παγοδρόμιο, τα θεματικά σπιτάκια και το εργαστήρι των ξωτικών είναι μόνο μερικά από αυτά που θα κάνουν την επίσκεψή σας στο πάρκο αξέχαστη.

Οι όμορφες μελωδίες και μυρωδιές της χριστουγεννιάτικης αγοράς, αλλά και οι γιορτινές εκδηλώσεις, θα σας μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα σας ταξιδέψουν!
Το λουνα παρκ δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρκο και έρχεται για να ολοκληρώσει την διασκέδαση όλων των μικρών φίλων.



Οι Καρυοθραύστες περιμένουν να σας υποδεχτούν στο Πάρκο των Ευχών, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, εκεί που οι ευχές γίνονται... πραγματικότητα!!!


Ο Δήμος Λαρισαίων ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα, που θα συμπληρώσουν το φαντασμαγορικό γιορτινό σκηνικό. (https://www.parkoefxon.gr/)

 Το Πάρκο των Ευχών στην Λάρισα λειτουργεί από τις 6 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020

Πάρκο Αλκαζάρ - Λάρισα

Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ, ΣΤΟ ΒΟΛΟ






Με μία μοναδική τελετή έναρξης, ο Δήμος Βόλου θα δώσει το έναυσμα του εορτασμού Χριστουγέννων 2019 – Πρωτοχρονιάς 2020. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της χώρας όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Χρήστος Μάστορας, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα σημάνουν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου και θα αποκαλύψουν το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης (στον οποίο φέτος προστίθεται και το θεματικό πάρκο «Γιγάντιοι Δεινόσαυροι στο Βόλο»), σε μία τελετή που διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.
Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move και Dance Studio.
Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.
Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς το «Πάρκο των Δεινοσαύρων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό, το Χωριό του Αη Βασίλη, μέσα σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.
Και κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς, η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε».
Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει…(http://www.ovolosmasmagevei.gr/xmas-2019/ )





TRIPS AND DREAMS

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις!
    Πολύ όμορφη είναι και η Χαλκίδα τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή