ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ AND MORE......ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΓΙΟΛΙ


Ποντιακή κουζίνα and more .... μια υπέροχη γαστρονομική βράδια που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο αγαπημένο εστιατόριο Αγιολί, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, επί της οδού λεωφ. Νίκης στο Νο15 και από τα μπαλκόνια του μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη θέα προς τον τον Θερμαϊκό και τον Λευκό πύργο, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.



 Σε έναν ειδυλλιακό χώρο με πολλές θεματικές αίθουσες στον πρώτο όροφο και υπέροχη διακόσμηση, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε, στην υπέροχη αίθουσα με το μοναστηριακό τραπέζι και την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που επιμελήθηκε η κα Σίσυ Νίκα, παρέα με άλλους bloggers και δημοσιογράφους, ένα live cooking από τον έμπειρο σεφ Χρήστο Ιωαννίδη με ποντιακές συνταγές μαγειρεμένες με μεράκι ώστε να μας ταξιδέψει σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων, αισθήσεων και συναισθημάτων. Κάθε πιάτο είχε την δική του ιστορία και βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην αναδημιουργία παραδοσιακών συνταγών.


 Δοκιμάσαμε συνταγές με ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, κριθαρότο με γαρίδες αρωματισμένες με σπιτική σάλτσα μάραθου, τζίντζερ, αρωματικά της ελληνικής γης, δεμένο με γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, βούτυρο και κρασί Μοσχάτο Σαμου ΠΟΠ αλλά και γεύσεις του ΠΟΝΤΟΥ μια υπέροχη πολύχρωμη ποντιακή σαλάτα, με βινεγκρέτ από ταν, σαρμάδες με μαυρολάχανο με γέμιση από αρνί και μοσχάρι, χειροποίητα δεμέσια (λαχανοπιτάκια), χειροποίητα βερένικα με αγριογούρουνο και τραγανά φύλλα περέκ με γλυκιά κρέμα πασκιταν και πετιμέζι από κράνα.




Φυσικά δοκιμάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε από εμφάνιση αλλά και από γεύση, το black burger με μπιφτέκι 100% black angus σε χειροποίητο ψωμάκι bagel, καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγά σε τραγανή κρούστα, πράσινη σαλάτα, τομάτα, cheddar, μπέικον και  sause tartar.


Δεν έλειπαν όμως και οι Χριστουγεννιάτικες συνταγές, μπούτι γαλοπούλας μπρεζε με κόκκινο κρασί, μέλι, baby καρότο και μια θεϊκή Χριστουγεννιάτικη γέμιση ενώ το εορταστικό μενού  περιλαμβάνει και άλλα λαχταριστά πιάτα.


Αν σκέφτεστε στις γιορτές να αφήσετε τις κουτάλες κάτω και να βγείτε έξω για φαγητό, σας προτείνω να δοκιμάσετε το εορταστικό  μενού που έχει ετοιμάσει ο Σεφ για εσάς και αποτελείται από ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο (υπάρχει επιλογή σε λευκό, κόκκινο κρέας και ψάρι) και επιδόρπιο αλλά και ένα ποτήρι επιδόρπιου οίνου από εκλεκτά κρασιά Σάμου και όλα αυτά σε προσιτές τιμές.


Περισσότερα για το εορταστικό μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να δείτε στο agioli.gr


 Αν είστε λάτρεις των μενού γευσιγνωσίας μην διστάσετε να δοκιμάσετε την αρχαιοελληνική σαλάτα αλλά και τα εκλεκτά μεζεδάκια ούζου, στο ουζερί που λειτουργεί σε ξεχωριστό χώρο στο ισόγειο του καταστήματος, ενώ μπορείτε στον διπλανό χώρο που λειτουργεί το ora cafe  να πιείτε τον καφέ σας ,που φτιάχνεται από εκλεκτές ποικιλίες καφέ ενώ λειτουργεί και το Bakery για να αγοράσετε φρέσκο ψωμί άλλα και γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Ξεχώρισα την μακεδονίτικη γαλατόπιτα που σας προτείνω να δοκιμάστε οπωσδήποτε.


Και αν σας κάνει εντύπωση η λέξη και δεν ξέρετε τι σημαίνει Αγιολί, όπως δεν ήξερα και εγώ μέχρι που με πληροφόρησε η Σίσυ Νίκα, πρόκειται για μια σάλτσα με  βασικό συστατικό της το σκόρδο, ιδανική για κρέας και λαχανικά. ΑΓΙΟΛΙ στην κυριολεξία σημαίνει "σκόρδο και λάδι"

Αν και εσείς λατρεύεται το καλό φαγητό και τις εκλεκτές γεύσεις, που παντρεύουν την παράδοση με το σύγχρονο και θέλετε να έχετε ωραίο περιβάλλον και υπέροχη θέα την ώρα του γεύματος σας, κάντε μια βόλτα από το Αγιολί και θα περιμένω να μου πείτε τις εντυπώσεις σας, στα σχόλια.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λεωφόρος Νίκης 15, 54623, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: 2310 262-888 e-mail: info@agioli.gr

η φωτο ανήκει στην φίλη marie του  trips of our life 
Το Τravel Vibe (το οποίο εκπροσώπησα στην εκδήλωση ως μέλος του, μαζί με την υπόλοιπη travel vibe παρέα) και εγώ προσωπικά ως  TRIPS AND DREAMS, ευχαριστούμε το ΑΓΙΟΛΙ που μας φιλοξένησε και έτσι γνωρίσαμε ποντιακές γεύσεις και ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ.





TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου