12+1 MUST TO DO IN JORDAN

Για την Ιορδανία που τον τελευταίο καιρό επισκέπτονται κατά χιλιάδες, άνθρωποι από όλο τον κόσμο και γράφουν όλο και περισσότεροι bloggers δεν θα σας γράψω αναλυτικά ιστορικά στοιχεία γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τα διαβάσατε. Θα σας επισημάνω 12+1 must to do που επιβάλλετε να δείτε και να κάνετε, όταν φτάσετε εκεί.




1. Επίσκεψη στην Πέτρα και τον αρχαιολογικό της χώρο, για να φτάσετε ξεκούραστα μέχρι το Θησαυροφυλάκιο ιππεύεστε ένα άλογο και διασχίστε το φαράγγι, αν και κατά την άποψη μου για να το ευχαριστηθείτε πρέπει να περπατήσετε.

2. Αναμετρήστε τις δυνάμεις σας και τις αντοχές σας, ανεβαίνοντας ψηλά από τα απότομα μονόπατια της Πέτρας και τα 800 σκαλιά προς το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ και θα έχετε την καλύτερη θέα στην "ρόδινη πόλη της ερήμου".



3. Όσο και αν έχετε κουραστεί από το περπάτημα της ημέρας στην Πέτρα, μην χάσετε την μαγεία με τα φωτισμένα φαναράκια και τους παραδοσιακούς ήχους, στην βραδινή παράσταση μπροστά από το Θησαυροφυλάκιο.

4. Αν κουραστείτε κάντε μικρές  στάσεις και απολαύστε ένα καφέ με κάρδαμο ή μια δροσερή λεμονάδα με μέντα κάτω από μια βεδουίνικη τέντα.


5. Ανεβείτε στο όρος ΝΕΒΟ και αγναντέψτε από ψηλά την γη Χαναάν, την Γη της Επαγγελίας.

6. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στην MADABA, στον ναό του Αγίου Γεωργίου για να δείτε τον αρχαιότερο επιδαπέδιο ψηφιδωτό χάρτη της ευρύτερης περιοχής (Αγίου Τόποι) και μάλιστα με Ελληνικές επιγραφές.

7. Περιηγηθείτε στο Αμμάν στις αγορές του, στα τζαμιά, στο αρχαίο θέατρο και αναζητήστε παραδοσιακά μαγαζάκια για να δοκιμάσετε υπέροχα falafel, χούμος και άλλες τοπικές γεύσεις.


8. Επιπλεύστε χωρίς καμία προσπάθεια στα νερά της Νεκράς Θάλασσας και απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης. Μην ξεχνάτε βρίσκεστε στο χαμηλότερο σημείο της Γης, 400 μέτρα κάτω από τα νερά της Μεσογείου.


9. Αγοράστε μια keffiyeh (μαντήλα), ζητήστε από έναν βεδουίνο να σας την δέσει στο κεφάλι όπως την φορούν και αυτοί για να είναι τα κεφάλια τους δροσερά και ακολουθήστε όπως ο Λόρενς της Αραβίας την κόκκινη έρημο-wadi rum σε ένα σαφάρι, με 4Χ4 ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα.

10. Ακολουθήστε τον δρόμο της ερήμου, για να φτάσετε την Άκαμπα στον νότο, την μόνη πόλη της Ιορδανίας που βρέχεται από την Ερυθρά θάλασσα και κάντε καταδύσεις στον πλούσιο βυθό της.



11. Επισκεφτείτε την Γέρασα και περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο, περπατήστε την οδό με τους κίονες, θαυμάστε το μεγαλείο των μνημείων .

12. Μην φύγετε από την Ιορδανία αν δεν δοκιμάσετε MANSAF ρύζι με αρνί μαγειρεμένο σε ζωμό με γιαούρτι, MAKLOUBA ρύζι με κοτόπουλο, μπαχάρια, ντομάτες, μελιτζάνες, κουνουπίδι και πολλά άλλα λαχανικά και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα KUNEFE με σιμιγδάλι.

Ακολουθήστε μας, σε Facebookκαι instagram

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο trips and dreams  και στο travel vibe 

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου