THINGS Every Traveler Needs


Όταν πλησιάζουν οι μέρες για το ταξίδι μου, αρχίζω να ετοιμάζω τις αποσκευές μου, βοηθός μου πάντα οι λίστες που έχω δημιουργήσει για να μην ξεχάσω κάτι πολύ σημαντικό.

Έφτιαξα λοιπόν μια λίστα με τα  πιο απαραίτητα πράγματα που πάντα χρειάζεται να έχουμε μαζί μας στα ταξίδια.

Ένα βιβλίο, ειδικά όταν η πτήση είναι μεγάλη και δεν μπορώ να κοιμηθώ, με ηρεμεί και με κάνει να ξεχνιέμαι, πολλές φορές με νανουρίζει κιόλας. Μπορεί τις υπόλοιπες μέρες του ταξιδιού να μην το χρειαστώ αλλά στις πτήσεις ,μου είναι απαραίτητο. Και θα μου πείτε ένα  βιβλίο έχει βάρος, πιάνει χώρο, ε ναι τι να κάνω! είμαι παραδοσιακός αναγνώστης και δεν θέλω ένα e-book, γιατί κουράζονται τα μάτια μου. Εσείς όμως έχετε επιλογή, να πάρετε μαζί σας, ότι σας βολεύει .

Επειδή είμαι από τους ταξιδιώτες που εκτός από την προσωπική ικανοποίηση θέλω να φέρνω μαζί μου και ότι εικόνες βλέπουν τα μάτια μου στα ταξίδια μου και πολλές φορές να τις μοιράζομαι μαζί σας είτε στο blog είτε στα social media, πάντα κουβαλάω μαζί μου, μια φωτογραφική μηχανή. Είναι το απαραίτητο εργαλείο μου, είναι η προέκταση του χεριού μου, η χαρά των ματιών μου. Χρησιμοποιώ μια canon DSLR και κουβαλώ μαζί μου τηλεφακούς και φίλτρα. Ίσως και μια αδιάβροχη μηχανή είναι απαραίτητη σε κάποια ταξίδια.

Φυσικά δεν θα ξεχάσω να πακετάρω φορτιστές και διπλές μπαταρίες.

Απαραίτητο εργαλείο μου στα ταξίδια είναι το τηλέφωνό μου, δεν το ξεχνώ ποτέ, με αυτό θα βγάλω φωτογραφίες, βίντεο, θα μιλήσω με τη οικογένεια και τους φίλους, θα βρω τις πληροφορίες που χρειάζομαι, θα είναι το gps για να μην χαθώ και άλλα πολλά.


Θα πάρω μαζί μου ακουστικά τηλεφώνου τα οποία για να μην μπερδεύονται θα τα βάλω στα ειδικά θηκάρια που αγόρασα τώρα τελευταία.

Στις πολύωρες πτήσεις δεν έχετε και πολλά πράγματα να κάνετε φαγητό, ύπνος και αν το αεροπλάνο έχει οθόνη στην θέση σας μπορείτε να δείτε μια καλή ταινία μπορεί όμως και όχι. Πάρτε μαζί σας το tablet στο οποίο έχετε ανεβάσει αγαπημένες ταινίες και μουσική ,που σας αρέσουν και περάστε την ώρα σας ευχάριστα.

Σε κάποια αεροπλάνα παρατήρησα ότι δεν υπάρχει θέση για να φορτίσετε τις συσκευές σας γιαυτό καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα power bank (φορητό  φορτιστή) για οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστείτε, είτε στον αέρα είτε στο έδαφος.

Μερικοί ξηροί καρποί και σνακ είναι πάντα απαραίτητα όταν ετοιμάζω βαλίτσα, δεν πιάνουν πολύ χώρο αλλά χρειάζονται όταν δεν θα μπορώ να βρω κάτι να φάω, είτε γιατί έφτασα αργά στον προορισμό μου, είτε γιατί τα φαγητά δεν είναι του γούστου μου, αν και τις περισσότερες φορές δεν έχω πρόβλημα και τα επιστρέφω πίσω ή τα χαρίζω στους ντόπιους. Τσίχλες, καραμέλες πάντα αγοράζω τελευταία στιγμή από το αεροδρόμιο και καμία σοκολάτα για τις υπογλυκαιμίες αν και θέλω πάντα να δοκιμάζω τα τοπικά προϊόντα.

Απολυμαντικό χεριών, είναι απαραίτητο στις αποσκευές μου, είτε σε υγρή μορφή είτε σε μαντηλάκια για να μπορείς να τα περνάς πιο εύκολα από την  ασφάλεια των αεροδρομίων. Μερικά υγρά  μαντηλάκια για να καθαρίζω τους φακούς από τα γυαλιά μου, πάντα μπαίνουν στην τσάντα μου.

Γυαλιά ηλίου απαραίτητα, γυαλιά μυωπίας, πρεσβυωπίας και γιατί όχι και ένα δεύτερο ζευγάρι γιατί αν τα σπάσεις ή τα χάσεις που θα βρεις καινούργια, ειδικά αν βρίσκεσαι στην ζούγκλα ή στην μέση του ωκεανού σε μια κρουαζιέρα?


Ένα μπλοκ σημειώσεων και ένα μολύβι ή στυλό για να γράφω αυτά που σκέφτομαι ή βλέπω, για να κρατάω σημειώσεις για τα πιο σημαντικά και να τα μεταφέρω αργότερα στο blog.

Είμαι λίγο περίεργη στο θέμα του καφέ, πίνω πάντα κάποια συγκεκριμένη μάρκα που δεν την αλλάζω γιατί είναι η μόνη που με ξυπνάει και παίρνω μπροστά, κουβαλάω πάντα μερικά φακελάκια καφέ και ένα ποτήρι ή μπουκάλι με καπάκι, επαναχρησιμοποιούμενο. Όταν δεν έχει καφέ μέσα το γεμίζω με νερό και το έχω πάντα μαζί μου.

Ένα πουλόβερ, μια πασμίνα, ένα αδιάβροχο είναι πάντα απαραίτητα στις αποσκευές μου. Αδιάβροχο κουβαλάω πάντα και δυο και τρία μην σας πω, σε συσκευασία μιας χρήσης, για να μην πιάνει χώρο στο backpack μου και έτσι όταν το φορέσω και καταστραφεί το πετάω και χρησιμοποιώ το επόμενο. Φυσικά δεν ξεχνώ μια ομπρέλα.

Ένα φούτερ και το μαξιλαράκι αεροπλάνου φροντίζω για να τα έχω  μαζί μου στην διάρκεια της πτήσης. Ελπίζω  ότι στο αεροπλάνο θα μου δώσουν μια κουβέρτα, eye mask, ωτοασπίδες και καλτσάκια για το ταξίδι μου, ειδικά όταν είναι πολλές οι ώρες πτήσης. Πολλές φορές έχω μαζί μου τις σαγιονάρες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσω και στο υπόλοιπο ταξίδι μου, ειδικά στο μπάνιο του ξενοδοχείου και το δωμάτιο που δεν μου αρέσει να είμαι ξυπόλητη. 

Δεν ξεχνάω το διαβατήριο και την boarding card και φυσικά το πορτοφόλι με το συνάλλαγμα και τις πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες μου.

Ρούχα και παπούτσια, πακετάρω σύμφωνα με τις ανάγκες του ταξιδιού μου στην βαλίτσα και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχων μπαίνει στην χειραποσκευή μου. 

Επίσης έχω λίστα την οποία ακολουθώ κατά γράμμα για τα φάρμακα και τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ. Ένα ψαλιδάκι και ένα μαχαιράκι, τα οποία βάζω πάντα στην βαλίτσα μου και ποτέ στην χειραποσκευή μου μαζί με ένα νυχοκόπτη, ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια και ένα μικρό καθρεφτάκι. Βελόνι και κλωστές ζητάω από τα ξενοδοχεία, σε περίπτωση που τα χρειαστώ. Δεν ξεχνάω το καπέλο μου.

Αλήθεια εσείς τι άλλο θεωρείται απαραίτητο να έχετε μαζί σας στις αποσκευές, στα ταξίδια σας?

Τέλος για μένα το βασικότερο για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας είναι η καλή διάθεση και η καλή παρέα.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου