ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ»

 Κατά την διάρκεια των εξερευνήσεων μας στα Τζουμέρκα τον Σεπτέμβρη, είχαμε την τύχη να επιλέξουμε για την διαμονή μας, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά ξενοδοχεία, της Ελλάδας.


Το Ξενοδοχείο Ορίζοντες Τζουμέρκων στους πρόποδες της βουνοκορφής Στρογγούλα και μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το κέντρο του χωριού Πράμαντα. Βρίσκεται σ ένα δάσος από έλατα και κέδρους και από τα μπαλκόνια του μπορείς να έχεις μια πανοραμική θέα στην περιοχή. Είναι κατάλληλο για εκδρομείς, λόγω της θέσης του για αποδράσεις στην περιοχή των Τζουμέρκων αλλά και για ανθρώπους που αναζητούν την ηρεμία μακριά από την πόλη αλλά είναι φιλικό και για οικογένειες με παιδιά.


Αποτελείται από 12 δωμάτια. Το κάθε δωμάτιο είναι τεράστιο, 30m², διαθέτει ένα διπλό ή 2 μονά κρεββάτια, πέτρινους τοίχους, αυτόνομη θέρμανση και ξυλόσομπα, καναπέ και τραπεζάκι, τηλεόραση LCD,  αλλά και ένα γραφείο. Η διακόσμηση είναι διακριτική και οι πίνακες έχουν ενδιαφέρον. Επίσης διαθέτει locker, mini bar και δωρεάν wi-fi.
Κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστή βεράντα με έπιπλα όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις ένα καφέ με υπέροχη θέα στα βουνά.


Το μαρμάρινο μπάνιο είναι ευρύχωρο, με ντουζιέρα και υδρομασάζ , διαθέτει πιστολάκι και προϊόντα περιποίησης και υγιεινής, πετσέτες, μπουρνούζι και παντόφλες μπάνιου.
Εκτός από τα superior δωμάτια έχει και μεζονέτες 36m², με 2 ορόφους και εσωτερική σκάλα,
όπου μπορούν άνετα να μείνουν οικογένειες, αφού διαθέτουν 1 διπλό & 2 μονά κρεβάτια.


Κατά τις ημέρες της παραμονής μας στο ξενοδοχείο κάναμε χρήση του εστιατορίου, τόσο για το πρωινό όσο και για το δείπνο μας, όταν κατάκοποι επιστέφαμε, μετά το ολοήμερο τρέξιμο  στα βουνά.



Ότι δοκιμάσαμε ήταν υπέροχo, τοπικές συνταγές και ντόπια προϊόντα, μεγάλη ποικιλία και καλή ποιότητα. Ο καθένας έχει την δυνατότητα να επιλέξει ότι θέλει, το πρωινό σερβίρετε σε μπουφέ, από τους ευγενικούς και γνώστες υπαλλήλους του ξενοδοχείου, τηρώντας όλα τα πρωτοκόλλα υγιεινής λόγω του covid-19. Υπάρχει η δυνατότητα πρωινού και στο δωμάτιο κάτι που δεν επιλέξαμε, γιατί διαπιστώσαμε ότι δεν διατρέχουμε κάποιο κίνδυνο λόγω των αποστάσεων που τηρούνταν τόσο από την επιχείρηση αλλά και τους επισκέπτες, αλλά και της υπέροχης θέας από τα παράθυρα.


Το βραδινό μας, ήταν ένα πάντρεμα παραδοσιακών γεύσεων σε συνδυασμό με την μοντέρνα κουζίνα φέρνοντας στο πιάτο μας υπέροχες γεύσεις. Έκπληξη το γλυκό στο τέλος.
 Η κάβα του ξενοδοχείου προφέρει πολλές επιλογές τόσο σε τοπικές ετικέτες όσο και στα πιο γνωστά ελληνικά κρασιά.
Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.


Αυτό που μου άρεσε περισσότερο  και ίσως τώρα που γράφω το άρθρο θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί, είναι η καφετερία του ξενοδοχείου, θα ήθελα να είμαι  χωμένη σε έναν καναπέ με μια φλυτζάνα καφέ και να απολαμβάνω την ηρεμία και την θέα στα καταπράσινα βουνά. Ίσως τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα τα ήθελα και χιονισμένα! Και τι δεν θα έδινα να βρεθώ  σ΄ αυτό το πανέμορφο περιβάλλον τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Αν βρεθείς εδώ δεν θα έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τα σαλέ της Ελβετίας.




Αν βρεθείτε στο Ξενοδοχείο Ορίζοντες Τζουμέρκων, μπορείτε να καθίστε στην  βιβλιοθήκη για να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ξεφυλλίσετε ένα περιοδικό ή  στο χώρο της καφετέριας για να πείτε έναν καφέ, ένα drink, να δοκιμάσετε ένα homemade γλυκό.

Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και πρόθυμο να σας δώσει πληροφορίες για την περιοχή και τα αξιοθέατα καθώς και τις δραστηριότητες που μπορείτε να εντάξετε έστω και τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα σας. Η καλή εξυπηρέτηση ξεκίνησε από την στιγμή που κλείσαμε τηλεφωνικά το δωμάτιο και την άφιξή μας, την διαμονή μας αλλά και μέχρι την ώρα που κάναμε check out. 

Το ξενοδοχείο διαθέτει κέντρο ευεξίας το οποίο μπορεί να μην λειτουργεί λόγω των κανόνων υγιεινής και προστασίας για τον covid-19.

Διαθέτει 2 αίθουσες συσκέψεων χωρητικότητας 100 και 30 ατόμων, με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για εκδηλώσεις και συνέδρια.

Το ξενοδοχείο διαθέτει parking.

Αν μου ζητούσατε να το βαθμολογήσω θα έδινα ένα ΔΕΚΑΡΙ σ όλα καθαριότητα, τήρηση πολιτικών υγιεινής και προστασίας για τον Covid-19, χώροι ξενοδοχείου, προσωπικό, παροχές και θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σαν σημείο βάσης για τις εξορμήσεις στην γύρω περιοχή. Η επίσκεψη μου στο ξενοδοχείο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020, και όσα γράφω δεν αποτελούν διαφήμιση λόγω φιλοξενίας, αλλά προσωπική μου εμπειρία. 

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου