ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑΡΓΙΛΕ


Κουραστήκατε από τα ψώνια και τα παζάρια στην σκεπαστή αγορά ( Kapalıçarşı | Grand Bazaar) και θέλετε ένα μερακλίδικο καφεδάκι, ένα τσάι ή ένα ναργιλέ, σε ένα παραδοσιακό καφενείο?





Η λύση είναι πολύ κοντά στην σκεπαστή αγορά, επισκεφτείτε το Çorlulu Ali Paşa Medresesi, ένα παλιό ιερατείο (μεντρεσές) .







Αφού περάσετε την είσοδο όπου γίνεται η προετοιμασία των ναργιλέδων, βρίσκεστε σε μια αυλή με καφενεία γύρω γύρω και στο βάθος μια έκθεση χαλιών και τουριστικών ειδών, ένα χώρο όπου ντόπιοι και τουρίστες συνωστίζονται για πιουν τσάι, καφέ και να φουμάρουν τον ναργιλέ τους, φυσικά το κάπνισμα τσιγάρου απαγορεύεται (όπως και στα περισσότερα καταστήματα στην Τουρκία).





Χαλαρώστε στους καναπέδες και απολαύστε τον ναργιλέ σας, θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε άλλη εποχή.







Η καλύτερη ώρα, να επισκεφτείς αυτό το καφενείο-ναργελετζιδικο,  είναι το πρωί με το άνοιγμα που ο κόσμος είναι λιγοστός, συνήθως ντόπιοι που απολαμβάνουν τον καφέ τους και τον ναργιλέ, διαβάζουν τα νέα στην εφημερίδα τους, συζητάνε μεταξύ τους και η ατμόσφαιρα είναι ακόμη καθαρή.







Μπορείς να περιηγηθείς στο εσωτερικό των παραδοσιακών καφενείων με την υπέροχη διακόσμηση, να δεις τα έπιπλα, τα αντικείμενα και τα πολύχρωμα φωτιστικά τους, να απολαύσεις την ηρεμία της αυλής πίνοντας ένα τσάι με την συνοδεία ναργιλέ με γεύση μήλο, ρουφώντας αρώματα, γεύσεις και εικόνες Ανατολής....







Για όσους θέλουν να το επισκεφτούν η διεύθυνση Çorlulu Ali Paşa Medresesi Yeniçeriler Cad. Bileyciler Sok. Eminönü, Fatih, 34126

Beyazıt, Istanbul, Turkey

























TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου