ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έχετε δοκιμάσει πρωινό στην Πόλη?
 Σας το υποσχέθηκα και ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε....
Πάμε λοιπόν...

Πριν φτάσουμε στον πύργο του Γαλατά, στρίβουμε στο σοκάκι Gallιp Dede για να συναντήσουμε στο αριστερό μας χέρι το ατμοσφαιρικό Privato cafe που μου σύστησε η φίλη Βάνα που μένει και εργάζεται στην Πόλη, για να απολαύσουμε το Νο 1 πρωινό !!!!!
Μας καλωσορίζει μια κοπελίτσα στα τουρκικά και της απαντάμε Günaydın και αμέσως μας απαντάει χαρούμενη <<Καλημέρα>> στα Ελληνικά <<μαθαίνω την γλώσσα σας, κάνω μαθήματα στο Σισμανόγλειο (το Προξενείο μας στη Πόλη)>>.

Μας τακτοποιεί στο τραπέζι, που βλέπει απευθείας τον πύργο του Γαλατά και παίρνει την παραγγελία, αφού μας βοήθησε αρκετά στην επιλογή του, καϊμάκι και μέλι, διάφορα τυριά, θεϊκές μαρμελάδες με ολόκληρα κομμάτια φρούτων, διάφορα είδη ελιές βουτηγμένες στο λάδι, σαλάτα με καρότο, μαρούλι και αρωματικά βότανα, αυγά με σουτζούκι, γκιουζλεμε με σπανάκι,pancakes και ekmek, φοβερή Μενεμένη δηλαδή στραπάτσαδα ντομάτα με αυγά όλα σερβιρισμένα σε λουλουδάτα πιάτα και με τη συνοδεία τούρκικου τσαγιού. Το πρωινό ποιοτικό και γευστικό, φτιαγμένο από οργανικά προϊόντα όπως μας εξήγησε η νεαρά. Οι τιμές προσιτές.

Το μαγαζί γέμισε πολύ γρήγορα με κόσμο όλων των φυλών και των ηλικιών, φτιαγμένο με πολύ μεράκι από τους ιδιοκτήτες με αντικείμενα που όπως μας είπαν μαζεύτηκαν από το δρόμο, πλεχτά τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, υπέροχα κάδρα στους τοίχους, μικροαντικείμενα στους μπουφέδες, όλα προσεγμένα και καλοβαλμένα .Η περιποίηση και τα χαμόγελα σε αφθονία και όλα αυτά με τη συνοδεία υπέροχης μουσικής, της Χαρούλας Αλέξιου και της Δήμητρας Γαλάνη που τις αγαπούν πολύ στην Τουρκία.

Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες χαιρετίσαμε και υποσχεθήκαμε ότι θα ξανάρθουμε στο μαγαζί για να δοκιμάσουμε τα υπόλοιπα υπέροχα πιάτα που είδαμε στον κατάλογο, ίσως για βραδινό φαγητό !!
Το πρωινό άλλα και η επαφή με τέτοιους χαρούμενους ανθρώπους πραγματικά αξίζει ! έτσι για να πάει καλά η μέρα μας.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου