TRAVEL STORIES ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ - ANDROP Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΑΣ


Η επίσκεψη μας στο αποστακτήριο ANDROP ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς καθώς ο ιδιοκτήτης του Δημοσθένης Βαρούτης μας περίμενε για να μας εξηγήσει την διαδικασία της απόσταξης του τσίπουρου και του ούζου που παρασκευάζεται πλέον επαγγελματικά αλλά με πολύ μεράκι και γνώσεις που αποκτήθηκαν από την οικογένεια του, καθώς ο παππούς του έβγαζε κάθε χρόνο το τσίπουρο της χρονιάς με τον παραδοσιακό τρόπο, κάτι που γίνεται και μέχρι σήμερα σε πολλά σπίτια της Ανδρου.


Ο Δημοσθένης εγκαταλείποντας την Αθήνα και την δουλειά του σαν μηχανικός δομικών έργων επέστρεψε στο νησί και ασχολείται πια με την απόσταξη. Όπως μας αποκάλυψε κατάφερε να στήσει την επιχείρηση μέχρι τώρα με πολύ κόπο και αγώνα λόγω της γραφειοκρατίας αλλά και λόγω της κατάστασης και τις καθυστερήσεις που επικρατούν λόγω covid-19, έτσι τα επιχειρηματικά του σχέδια δεν προχωράνε με τους ρυθμούς που θα ήθελε. Παρόλα αυτά η επιχείρηση αναπτύσσεται, η ετήσια παραγωγή σε τσίπουρο φθάνει στους 6 τόνους και σε ούζο τους 3,5 ενώ παράλληλα ξεκινάει την παραγωγή λικέρ μαστίχας και λεμονιού.


 

Στα σχέδια του είναι να αναπαλαιώσει το αλώνι στον προαύλιο χώρο και να φτιάξει κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε να μπορεί να δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο, να τους ξεναγεί στους χώρους των εργαστηρίων και της παραγωγής, να τους ενημερώνει για την ιστορία της απόσταξης στην Ανδρο και να γίνονται σεμινάρια και test γευσιγνωσίας.




Αφού μας ξενάγησε στους χώρους του αποστακτηρίου και μας έδωσε πολλές πληροφορίες για τις ποικιλίες των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται από τα 8 στρέμματα της επιχείρησης αλλά και τις άλλες ποικιλίες και επιλέγονται από γνωστές περιοχές της Ελλάδας και την διαδικασία παραγωγής, απόσταξης και εμφιάλωσης, περάσαμε στην γευσιγνωσία, τσίπουρο, ούζο αλλά το καλύτερο και πιο ιδιαίτερο, ήταν το παλαιωμένο τσίπουρο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και απογείωσε τον ουρανίσκο μας.


Διαπιστώσαμε ότι η αγάπη για αυτό που κάνει και η προσπάθεια του δραστήριου ιδιοκτήτη της ANDROP να κάνει γνωστά το τσίπουρο και το ούζο παραγωγής του, τιμάται στα ράφια σχεδόν όλων των καταστημάτων εστίασης και πώλησης ντόπιων προϊόντων του νησιού και ΄άλλων περιοχών της Ελλάδας 9κυρίως στα νησιά και την Αθήνα), ενώ στα σχεδία του είναι να γίνει γνωστό και στο εξωτερικό. Το τσίπουρο (μαύρη ετικέτα) και το ούζο (τουρκουάζ ετικέτα) θα τα βρείτε σε εμφιαλωμένα μπουκάλια των 50ml, 200ml και 500ml. Είναι ποιοτικά και αρωματικά.

Το αποστακτήριο θα το βρείτε στην περιοχή Πιτροφός, στο κέντρο του νησιού. Για να το επισκεφτείτε θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε πρώτα για να σας περιμένουν και να σας κατευθύνουν για να φθάσετε εύκολα μέχρι την είσοδο. (τηλ. +306948603223)

Η επίσκεψη στο αποστακτήριο έγινε στα πλαίσια του fam trip στην Ανδρο, μετά από κάλεσμα των  

Travel Bloggers Greece - TBG από την Andros' Cycladic Tourism Network-CTNAndros



TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου