RIO de JANEIRO Σαμποδρόμιο (Sambódromo) Sambódromo da Marquês


Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι γνωστό για τις φυσικές του ομορφιές, τις απέραντες παράλιες, την μουσική, τη σάμπα  αλλά και το ξακουστό καρναβάλι του. 
Κατά την διάρκεια του Καρναβαλιού πολλά άρματα και γκρουπ παίρνουν μέρος. Tα γκρουπ ανήκουν σε σχολές χορού και εκπαιδεύονται όλο το χρόνο για να πάρουν μέρος στην παρέλαση.





Η παρέλαση γίνεται σε ένα πεζόδρομο, το σαμποδρόμιο όπως λέγεται, δεξιά και αριστερά υπάρχουν θέσεις για τους θεατές που πληρώνουν ακριβά εισιτήρια προκείμενου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Το κέφι και ο χορός κρατάει 4 ήμερες και στο τέλος ψηφίζεται ποια σχολή είναι ο νικητής του καρναβαλιού.
Εντυπωσιακές φορεσιές φανταχτερά χρώματα, μουσική, χορός και όμορφες Βραζιλιάνες και Βραζιλιάνοι ξεσηκώνουν τα πλήθη .



Το σαμποδρόμιο τον υπόλοιπο χρόνο δέχεται επισκέψεις τουριστών για να δούνε που γίνονται οι εκδηλώσεις, ενώ δίπλα λειτουργεί ένα κατάστημα με φορεσιές του καρναβαλιού, που έναντι κάποιου τιμήματος μπορείς να τις φορέσεις και να φωτογραφηθείς.



Κατά την γνώμη μου αξίζει να επισκεφτείς το σαμποδρόμιο την περίοδο των εκδηλώσεων αν βρεθείς άλλη εποχή εκτός καρναβαλιού, αρκεί μια φευγαλέα μάτια του χώρου μέσα από το αυτοκίνητο.





TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου