ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΙΣΕ


Τρίτη 9-8-2016 το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό την Αμερική. Ενδιάμεσος σταθμός το Τορόντο και τελικός το Λας Βέγκας...Στην συνέχεια είχαμε πολλά να δούμε!




Πτήση με την AIR CANADA, που πετάει συγκεκριμένους μήνες από Ελλάδα. Το αεροπλάνο γεμάτο με Έλληνες, με μόνιμη κατοικία τον Καναδά και την Αμερική που ήρθαν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους και τώρα αφήνουν την πατρίδα με νοσταλγία και την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουν.

Ο Αλέξανδρος που κάθεται δίπλα μου είναι ένα ένα νεαρό παιδί, μουσικός που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, από πατέρα Έλληνα, πολιτικό μηχανικό από την Δράμα που εγκαταστάθηκε στην Νεα Υόρκη πριν από πολλά χρόνια και Αμερικανή μητέρα, μιλάει πολύ καλά Ελληνικά και κάθε καλοκαίρι έρχεται στην Ελλάδα για να δει τους παππούδες τους και τα ξαδέλφια του, μένει περίπου 2 μήνες, περνάει υπέροχα, του αρέσει η ελληνική μουσική, ο ήλιος και η θάλασσα και θα συνεχίσει να έρχεται για όσα χρόνια ακομη, μπορεί.

Η Ελένη που κάθεται απέναντι μου, μια κρητικοπούλα μαυρομάτα, είναι γιατρός και μένει με τους γονείς στο Κολοράντο, έρχεται κάθε καλοκαίρι στην Κρήτη και λατρεύει το νησί των γονιών της, τις υπέροχες θάλασσες και την κρητική Κουζίνα.

Πολλοί οι ηλιοκαμένοι τουρίστες που ήρθαν για καλοκαιρινές διακοπές στην ηλιόλουστη Ελλάδα και τώρα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, χαμογελούν βλέποντας τις φωτογραφίες στα κινητά τους και τις φωτογραφικές μηχανές.

Φυσικά αρκετοί από τους επιβάτες, ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την Αμερική, μεταξύ των οποίων και εγώ, με ένα γκρουπ λίγων και καλών φίλων.

Τραυματική εμπειρία στο ταξίδι, τα πιτσιρίκια που δεν ξέρω τι έπαθαν και έκλαιγαν εκ περιτροπής σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού και έτσι δεν έκλεισα τα μάτια μου ούτε στιγμή, στο πολύωρο αυτό ταξίδι!!!

Το προσωπικό της Αir Canada ευγενέστατο και εξυπηρετικό, πανύψηλες Καναδές γυρίζανε όλη τη ώρα στους διάδρομους και εξυπηρετούσαν κάθε επιθυμία μας .



Μειονέκτημα οι στενές θέσεις για ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι 10 +5 ωρών στον αέρα και η έλλειψη οθόνης για να ακούσεις μουσική ή να δεις μια ταινία.

Οι περισσότερες παροχές είναι με χρέωση αφού οι περισσότερες εταιρείες προκειμένου να μειώσουν τις τιμές των εισιτήριων, μεταφέρουν το κόστος για παροχές στους επιβάτες (πχ κρασί ή μπύρα και γενικά των αλκοολούχων ποτών εκτός των αναψυκτικών, χρήση ακουστικών για να ακούσεις μουσική ή να δεις ταινία μέσω παροχής wi fi, θα σας πω άλλη φορά για πανάκριβες χρεώσεις στο υπέρβαρο της βαλίτσας, ακόμη και τις κουβέρτες άρχισαν να τις πουλάνε σε πακέτο με 10$ άκουσον άκουσον και ας έχουν τον κλιματισμό στο φουλ).

Με κουβέντα, διάβασμα, ταινίες από το notebook, φαγητό μεσημεριανό, βραδινό αλλά και πρωινό, δικό μας ή της εταιρίας όταν προβλέπονταν, καφέδες και αναψυκτικά πέρασε η ώρα και φθάσαμε στον προορισμό μας. Προσγειωθήκαμε επιτέλους στο Λας Βέγκας .....

Το αμερικάνικο όνειρο αρχίζει.......











Μείνετε μαζί μου και σας υπόσχομαι ότι θα σας ταξιδέψω με πολλές πληροφορίες και εικόνες στις δυτικές ακτές της Αμερικής, στο λαμπερό Λας Βέγκας, θα πάμε στην έρημο της Νεβάδα και της Αριζόνα για να δούμε το μοναδικό grand canyon και το Hoover Dam, μαζί θα πάμε στο χλιδάτο L.A. και από εκεί μέσα από βουνά και εκπληκτικές παράλιες θα ταξιδεύσουμε στο πιο ωραίο κομμάτι της Αμερικής, παραλιακά μέχρι το San Fransisco,θα πετάξουμε για Καναδά και θα βρεθούμε στο πανέμορφο Βανκούβερ και από εκεί θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για ανέβουμε στην μοναδική Αλάσκα.


































































































































TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου