VANCOUVER Νο 1 - CAPILANO SUSPENION BRIDGE


Ένα από τα must αξιοθέατα του Βανκούβερ που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος είναι η Capilano Suspenion Bridge. Είναι ένας τρόπος να βρεθείτε μέσα στην φύση, όχι πολύ μακριά από την πόλη του Βανκούβερ και εκτός από την ιδιαίτερη γέφυρα που θα διανύσετε είναι μια ευκαιρία να περπατήσετε μέσω των μονοπατιών κάτω από τα τεράστια αιωνόβια δένδρα, έλατα και κέδροι, καλύπτουν την περιοχή.









"Kia'palano" ήταν το όνομα ενός μεγάλου αρχηγού της φυλής Squamish που ζούσε στην περιοχή στις αρχές του 1800. Με την πάροδο του χρόνου το "Kia'palano" έγινε "Capilano" και σημαίνει στην τοπική διάλεκτο "όμορφο ποτάμι", από εκεί πήρε το όνομά του και το ποτάμι που διαρρέει το φαράγγι. Το 1888 ένας Σκοτσέζος ο George Grant Mackay αγόρασε πολλά στρέμματα προκείμενου να τα εκμεταλλευτεί, επειδή του άρεσε το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή και έφτιαξε μια ξύλινη γέφυρα για να ενώσει τις δυο όχθες. Έτσι αρχίζει η ιστορία της γέφυρας που σήμερα είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία στο Βανκούβερ.

Η παλιά ξύλινη γέφυρα ήταν φτιαγμένη από σκοινί κάνναβης και σανίδες κέδρων και πολύ επικίνδυνη, την ονόμαζαν και γέφυρα του τρόμου, με το πέρασμα του χρόνου όμως ενισχύθηκε με χάλυβα και σήμερα είναι ένα ασφαλές πέρασμα από την μια όχθη στην άλλη, πάνω από το φαράγγι με τα ορμητικά νερά του ποταμού Capilano.

Σήμερα η γέφυρα και η γύρω δασική περιοχή ανήκει στην Νάνσι Στίμπαρντ, η όποια την αγόρασε από τον πάτερα της, η Νάνσι έχει προσφέρει πολλά στην τουριστική ανάπτυξη του Καναδά.

Η γέφυρα έχει μήκος 450 πόδια ή 137 μέτρα όπως μας ενημέρωσαν οι πίνακες που βρίσκονται στο ξέφωτο πριν ξεκινήσουμε την διαδρομή ή με άλλα λόγια έχει το μήκος 2 αεροπλάνων Boeing 747 από φτερό σε φτερό!!!!!!



Όσο για το ύψος της είναι από το έδαφος 230 πόδια, περίπου 70 μέτρα, αν βάζαμε το άγαλμα της Ελευθέριας στο φαράγγι και βρισκόμασταν επάνω στην γέφυρα θα βρισκόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο να τα λέμε !!!!!!



Όσο για το βάρος που μπορεί να αντέξει είναι 90.000 κιόλα, γύρω στους 1300 ανθρώπους ή 96 ελέφαντες τοποθετημένους κατά μήκος της!!!!!



Εντάξει ασφαλής φαίνεται!!!!!θα την περάσω σκέφτηκα!

Ξεκίνησα, με πλήθος λαού να την περνάει εκείνη την ώρα, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που μετράει το πλήθος, άλλοι περνούσαν στην απέναντι όχθη και άλλοι έκαναν λίγα βήματα και επέστρεφαν πίσω λόγω φόβου ή ζάλης.

Μερικά α!!! και ου!!!και ωχ !!! στην αρχή, μέχρι να την συνηθίσω, βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες, άρχισα να κουνιέμαι ειδικά σε κάποια σημεία περισσότερο, ξεπέρασα τους φόβους μου, η παρέα συνέχιζε εκτός από κάποιους που εγκατέλειψαν από τα πρώτα βήματα, άρχισα να συνηθίζω το κούνημα και λίγο μετά τα μισά και ενώ έφτανα στην απέναντί πλευρά για την βόλτα στο δάσος, συνέβη το κακό!!!!







Μια κράμπα, ένας δυνατός πόνος στο πόδι μου. Σταμάτησα και είπα στην παρέα να προχωρήσει γιατί θέλω να βγάλω φωτογραφίες και θα τους φτάσω, αφού συνήλθα πήρα τον δρόμο της επιστροφής προς τα πίσω!!!!
Δυστυχώς δεν έφτασα στην απέναντι όχθη για να συνεχίσω στο δάσος αλλά πέρασα την γέφυρα με επιτυχία !!!!!!.

Για να απαλύνω τον πόνο μου, πήγα και κάθισα, στο Loggers΄ grill που βρίσκεται πριν την γέφυρα και έφαγα εν υπέροχο hot dog με fried potatoes και ήπια και μια δροσερή μπύρα!!!!!



Πρέπει να σας πω ότι ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθόλου δύσκολη όμως, το να περπατάς επάνω σε μια κρεμαστή γέφυρα, την μεγαλύτερη γέφυρα για πεζούς στον κόσμο!!!!



Στην γέφυρα απαγορεύονται καροτσάκια και οι αναπηρικές καρέκλες, συνίσταται η προσοχή σε όσους έχουν μικρά παιδιά να τα προσέχουν και δεν επιτρέπεται να τρέξεις ή να κανείς ακροβατικά!!!

Όσοι περάσετε στην απέναντι όχθη, συνεχίστε την βόλτα σας στα μονοπάτια κάτω από τον ίσκιο των πανύψηλων δένδρων και θαυμάστε από ψηλά το φαράγγι με τον ποταμό με τα ορμητικά νερά, να κυλάει .

Για την ασφάλειά σας φορέστε κατάλληλα παπούτσια και μην πατάτε σε μέρη που είναι βρεγμένα, ακολουθήστε με προσοχή τα ξύλινα μονοπάτια με τις σημάνσεις. Μην καπνίζετε στην περιοχή απαγορεύεται και αν κάτι από τα προσωπικά σας αντικείμενα, πέσει σε κάποιο επικίνδυνο σημείο, μην προσπαθήσετε να το πιάσετε μόνοι σας, ζητήστε την βοήθεια του προσωπικού.

Πριν φύγετε κάντε μια βόλτα από το κατάστημα με τα αναμνηστικά για να αγοράσετε ένα μαγνητάκι για την συλλογή σας ή μια μπλούζα με στάμπα την Capilano Suspenion Bridge. Θα σας θυμίζει μια ακόμη όμορφή περιπέτεια που ζήσατε στο Βανκούβερ του Καναδά!







Κανε μια στάση στο story center για να μάθετε και να διαβάσετε την ιστορία των πρώτων κατοίκων της περιοχής, τις συνήθειες τους, δείτε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν , θαυμάστε και φωτογραφηθείτε με τα ξύλινα totem .
Για εισιτήρια και πληροφορίες δείτε εδώ https://www.capbridge.com/explore/



Το εισιτήριό μας για την είσοδο στο πάρκο ήταν μια κόκκινη σφραγίδα στο χέρι μας!!!!

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου