1 ημέρα στη Santa Monica δεν είναι ποτέ αρκετή !!!!!


H SANTA MONICA είναι μια παραλιακή πόλη, δυτικά του L.A. με πληθυσμό που δεν φτάνει τους 100.000 κατοίκους. Το όνομα της το οφείλει στην Αγία Μόνικα.



Μια από τις πιο φημισμένες πόλεις των ακτών της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για μια μικρή πόλη με υπέροχες όμως εξωτικές παραλίες, λευκή άμμο, φοίνικες και ηλιοκαμένα κορμιά. Διάσημο θέρετρο των Αμερικάνων, διάσημων και μη, με υπέροχα σπίτια, βίλες και ξενοδοχεία. Πολλές σειρές και ταινίες γυρίστηκαν εδώ, όπως πολλές σκηνές του γνωστού στην Ελλάδα «Baywatch» .

Μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου για να γνωρίσεις την SANTA MONICA περπατώντας και ξεκινώντας από το κέντρο της, στον πεζόδρομο Third Street Promenade, τον παράδεισο των περιπατητών, όπου μπορείς να δεις πολλά καταστήματα, καφέ-μπαρ, εστιατόρια, σινεμά, καλλιτέχνες του δρόμου να δίνουν παραστάσεις και πολύ κόσμο να πηγαινοέρχεται.











Αφού κάνεις μια στάση για μια παγωμένη μπύρα και ένα american burger σε ένα αμερικανικό ρεστοράν συνέχισε την βόλτα σου το απογευματάκι, κατηφορίζοντας προς την παραλία και την διάσημη και ιστορική αποβάθρα της Σάντα Μόνικα.





Εμείς επιλέξαμε για φαγητό μια αμερικάνικη παμπ και σας την προτείνω, το Barney's Beanery θα την βρείτε στο νο 1351 3rd Street Promenade, Σάντα Μόνικα, φάγαμε χάμπουργκερ και σαλάτες και ήπιαμε δροσερές μπίρες, χωμένοι μέσα σ ένα αμερικάνικο περιβάλλον.



Ο διάκοσμος του μαγαζιού είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Νομίζω ότι οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.













Το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό, δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με τον ανδρικό πληθυσμό της παρέας και μας χάρισαν τα καλύτερα χαμόγελα τους ειδικά όταν έμαθαν ότι είμαστε από την Ελλάδα, την οποία θέλουν να επισκεφτούν για καλοκαιρινές διακοπές!!!



Στο τέλος αφού πήραν ένα καλό πουρμπουάρ, το οποίο στην Αμερική σου έρχεται μαζί με το λογαριασμό και είναι της τάξεως από 8% -15% επί του συνόλου και υποχρεωτικά το πληρώνεις επιλέγοντας το ποσοστό, μας χάρισαν και μια τσάντα χάρτινη με το λογότυπο του θρυλικού δρόμου 66 (route 66).



Κάντε μια στάση στο διάσημο The Georgian Hotel και καθίστε στην βεράντα του ισογείου απέναντι από τον Ειρηνικό Ωκεανό και σε πολύ μικρή απόσταση με τα πόδια το Santa Monica Pier, για ένα καφεδάκι ή καλύτερα για μια μαργαρίτα με θρυμματισμένο πάγο και αλάτι στο χείλος του ποτηριού!!!!( ζητείστε το, with crushed ice and salt on the glass rim)



Στο ξενοδοχείο αυτό είχαν γυριστεί σκηνές από την ταινία Pretty woman με την Julia Roberts and Richard Gere. Από μπροστά σας θα περάσουν τα καλύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αμερική!!!!!





Αφού τελειώσετε με τον καφέ ή το ποτό σας περάστε απέναντι, από την διάβαση και καθίστε σε ένα παγκάκι, στο μεγάλο πάρκο Ocean Avenue, που βρίσκεται πάνω από τον ωκεανό και παράλληλα με την μεγάλη λεωφόρο που βρίσκονται τα ξενοδοχεία και τα ωραιότερα εστιατόρια και καφέ (αδιαφορήστε για τους άστεγους και τους ναρκομανείς που βρίσκονται δίπλα σας, μην τους κοιτάτε περίεργα και μην πιάνετε κουβέντα μαζί τους, για αυτούς είναι ο τρόπος που έμαθαν να ζουν, απλά συνηθίστε σύντομα το θέαμα, όσες μέρες έμεινα στην Αμερική είδαν τόσα τα μάτια μου στους δρόμους, που ποτέ δεν φαντάστηκα ) και θαυμάστε το τοπίο, την Santa Monica Pier και τον ήλιο να δύει στον ωκεανό !!!!



Η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι η πιο ωραία για να βρεθείς εκεί και να απολαύσεις τον ήλιο να χάνεται στα νερά του απέραντου Ειρηνικού, πίσω από τους πανύψηλους φοίνικες του πάρκου.



Συνέχισε την βόλτα σου κατηφορίζοντας προς την διάσημη και ιστορική αποβάθρα της Σάντα Μόνικα, με τις μυρωδιές από τους πάγκους των φαγάδικων και την ύψους εννιά ορόφων ρόδα που κινείται με ηλιακή ενέργεια, η οποία αποτελεί από παλιά το σύμβολο της πόλης.





Ένα tip για εσάς που πρόκειται να την επισκεφτείτε, πάρτε μαζί σας ένα ζεστό ζακετάκι ή ένα ελαφρύ μπουφάν γιατί σίγουρα θα σας χρειαστεί, μέσα Αυγούστου την επισκέφτηκα και τις απογευματινές ώρες, ένα κρύο αεράκι συνηθισμένο για τους ντόπιους, ήρθε και πάγωσε το κορμί μετά την ζεστή ημέρα, μια πασμίνα δεν ήταν αρκετή να με ζεστάνει.



Δεν ξέρω ή μάλλον τώρα ξέρω ότι δεν φτάνει μια μέρα, σε αυτήν την υπέροχη πόλη για να την χορτάσεις, ο χρόνος όμως είναι χρήμα και το LOS ANGELES μας περιμένει....


Όσοι από εσάς σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην Santa Monica σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο της ESTELLE MASKAME

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ Σ’ ΑΓΑΠΩ; 
Συγγραφέας Estelle Maskame
Μετάφραση: Καλλιόπη Αναγνωστή 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Το βιβλίο «Σου είπα πως σ’ αγαπώ;» είναι το πρώτο μιας τριλογίας που έχει γίνει διεθνές μπεστ σέλερ, με την υπογραφή της νεαρής συγγραφέως Estelle Maskame, από το Πίτερχεντ της Σκωτίας.

Η τριλογία παρακολουθεί τις ζωές της Ίντεν και του Τάιλερ, καθώς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους σε έναν όλο και πιο συγκεχυμένο κόσμο. Η σχέση τους είναι απαγορευμένη, αφού έχουν τον ίδιο πατέρα. Κρυμμένα μυστικά, ψέματα και πολλές δραματικές καταστάσεις δοκιμάζουν τα συναισθήματα των δύο πρωταγωνιστών.

Στο πρώτο βιβλίο, «Σου είπα πως σ’ αγαπώ;», η 16χρονη Ίντεν Μονρό συμφωνεί να περάσει το καλοκαίρι με τον πατέρα της στην παραλιακή πόλη Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, αλλά δεν έχει ιδέα πού πάει να μπλέξει.

Οι γονείς της είναι χωρισμένοι και ο πατέρας της έχει πια καινούργια οικογένεια. Έτσι η Ίντεν σύντομα γνωρίζει τους τρεις «νέους» αδερφούς της. Ο μεγαλύτερος είναι ο Τάιλερ Μπρους, ένας δύσκολος έφηβος, οξύθυμος και εγωιστής, το ακριβώς αντίθετο της Ίντεν. Η κοπέλα θα δει να ανοίγεται μπροστά της ένας κόσμος γεμάτος νέες εμπειρίες, καθώς ο Τάιλερ και η παρέα του την παίρνουν «υπό την προστασία» τους. Η ίδια, όμως, ένα άτομο δεν μπορεί να καταλάβει: τον Τάιλερ.

Και ενώ προσπαθεί να τον αποκωδικοποιήσει, συνειδητοποιεί ότι έχει αρχίσει να ερωτεύεται τον μοναδικό άνθρωπο που δεν πρέπει: τον εξ αγχιστείας αδερφό της.

Θα καταφέρει η Ίντεν να μάθει την αλήθεια για τον Τάιλερ;

Θα μπορέσει να τιθασεύσει τα συναισθήματά της;

Θα ακολουθήσει εντός του έτους η έκδοση των δύο άλλων βιβλίων της τριλογίας: «Σου είπα πως σε χρειάζομαι;» και «Σου είπα πως μου λείπεις;»


Η Estelle Maskame είναι η 20χρονη συγγραφέας της διεθνούς μπεστ σέλερ σειράς βιβλίων «Σου είπα πως σ΄ αγαπώ;» και του μυθιστορήματος Dare to Fall. Χάρη στα βιβλία της, που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε 17 χώρες, απέκτησε μια πλειάδα ένθερμων και αφοσιωμένων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Η Estelle τιμήθηκε με το βραβείο Τέχνης Νεαρών Σκωτσέζων το 2016 και συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα για το βραβείο Νεαρών Ενηλίκων στα βραβεία Ρομαντικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς για το 2017. Μεγάλωσε στην κωμόπολη Πίτερχεντ, όπου ζει με την οικογένειά της.






TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου