ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ Hội An ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ

Ελληνικά εστιατόρια συναντά κανείς σ όλο τον κόσμο. Οι δαιμόνιοι Έλληνες κατάφεραν να διαδώσουν την Ελληνική κουζίνα και να την κάνουν γνωστή παντού.
Φανταστείτε την έκπληξη μας όταν συναντήσαμε ένα εστιατόριο με κρητική κουζίνα στην πόλη Χοι Αν, στο Βιετνάμ.



Η κρητικιά Μαρία και ο Χρίστος από την Αθήνα, πριν λίγα χρόνια άφησαν πίσω τους την Ελλάδα της κρίσης και έφτασαν στο μακρινό Βιετνάμ για να κάνουν το πρώτο τους εστιατόριο. Σήμερα ζουν στην όμορφη πόλη Χοι Αν, με τα αμέτρητα φαναράκια στους δρόμους και διατηρούν ένα  εστιατόριο με κρητική κουζίνα και ελληνικές γεύσεις.

Η Μαρία μας υποδέχτηκε με χαρά στον χώρο της, που τον επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν την κουζίνα και ελάχιστοι Βιετναμέζοι με τους οποίους όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα στην καθημερινότητα της, όπως μας είπε.
Το προσωπικό του καταστήματος είναι νέα χαμογελαστά  παιδιά από την περιοχή του ΧΟΙ ΑΝ και τους μαθαίνει να μαγειρεύουν ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με προϊόντα που προμηθεύεται από την ντόπια αγορά αλλά και από την Ελλάδα.



Αγαπάει την χώρα που την δέχτηκε καλά και νοσταλγεί την Ελλάδα και τους συγγενείς της, αλλά δεν σκέφτεται να επιστρέψει σύντομα πίσω.



Επισκεφτήκαμε το Χοι Αν στις 30 του Οκτώβρη μια βροχερή ήμερα, λίγες μέρες πριν τον τυφώνα που πέρασε από την περιοχή και άφησε πολλές υλικές ζημιές αλλά είχε και ανθρώπινες απώλειες . Η Μαρία ανέβασε μια φωτογραφία από το μαγαζί μετά από το πέρασμα του τυφώνα, δείτε πως ανέβηκε η στάθμη του ποταμού και πλημμύρισε η περιοχή. Ελπίζω σήμερα να είναι όλα καλά και να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν, με επιτυχία.



Χαρήκαμε  που γνωρίσαμε την Μαρία, ο Χρήστος έλειπε για δουλείες και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια ....



Αν βρεθείτε στο ΧΟΙ ΑΝ του Βιετνάμ, κάντε μια βόλτα από το κρητικό εστιατόριο και γιατί όχι καθίστε και πιείτε ρακί, φάτε κρητικό ντάκο, μουσακά και άλλες ελληνικές γεύσεις, θα το βρείτε εδώ: fb https://www.facebook.com/mixhoian/?hc_ref=ARR7wtJfL6Cksi7vDc7wYxzu8QjuM5IQltRKka1de1LlPAW032sX7OE4fKQ6dV0IChA

MIX restaurant Hoi An
188 A/5 Tran Phu
560000 Hội An

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου