ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ MONTEKATINI TERME και οι ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕ ΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ


Το ξέρετε ότι η Τοσκάνη κρύβει πολλά μυστικά στον επισκέπτη της? φαντάζομαι πως ναι, ένα από αυτά που θα σας ανακαλύψω σήμερα είναι τα ιαματικά λουτρά της!!!



Θα σας συστήσω μια επίσκεψη σε μια ιστορική λουτρόπολη της Τοσκάνης, το Μοντεκατίνι Τερμε που είναι μια πολύ τουριστική περιοχή και δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο, χάριν στις ιαματικές ιδιότητες που έχουν τα νερά της.


Είναι γνωστή από την αρχαιότητα, από την Ρωμαϊκή εποχή για τα ιαματικά λουτρά της για αυτό θα συναντήσετε στην πόλη πολλά σιντριβάνια, βρύσες, κέντρα με ιαματικά λουτρά ακόμη και χώρους spa σε μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον, με πολλά πάρκα όπου μπορείτε να περπατήσετε και να αθληθείτε.

Αυτό που κάνουν όλοι οι επισκέπτες εδώ, είναι να πίνουν το διάσημο ιαματικό νερό της περιοχής με τα υπέροχα αποτελέσματα του για πολλές παθήσεις.


Θα σας προτείνω να κάνετε μια επίσκεψη στο Terme Tettucio γνωστό και ως "Bagno nuovo" βρίσκεται εδώ από τον 14ο αιώνα, ένα Art Nouveau οικοδόμημα μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που αποτελείται από πάρκα με υπέροχους κήπους και αιωνόβια δένδρα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Gaspero Maria Paoletti. Εκτός από το ιαματικό νερό που θα πιείτε εδώ, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του κτηρίου με τα υπέροχα αγάλματα, τα κιόσκια, τις αυλές, τις αίθουσες με τις τοιχογραφίες, τα αίθρια, τα σιντριβάνια και άλλα πολλά.



H είσοδος είναι με εισιτήριο, αποφασίστε αν θέλετε να κάνετε μια απλή τουριστική επίσκεψη και δοκιμή ενός ποτηριού νερό ή αν θα μείνετε ολόκληρη ημέρα για να δοκιμάσετε πολλά και διαφορετικά νερά, σαν θεραπεία. Το πόσιμο νερό του Terme Tettuccio βοηθάει στην δυσκοιλιότητα, τον διαβήτη, την υψηλή χοληστερόλη, τις νεφρικές παθήσεις, στο συκώτι, το στομάχι και τα έντερα. Τα ιαματικά νερά που πίνουν οι επισκέπτες ανάλογα την πάθηση είναι τα : Tettuccio, Regina, Leopoldine και Rinfresco (ΕΔΩ θα βρείτε τις τιμές).

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ιδιωτικά και δημόσια λουτρά όπου μπορείτε να τα επισκεφτείτε να πιείτε το νεράκι σας αλλά να σας προφέρουν και άλλες υπηρεσίες περιποίησης και να περάσετε ευχάριστα την ημέρα σας.


Σας προτείνω επίσης να δοκιμάσετε το περίφημο Cialde di Montecatini από το Bargilli το must γλυκό από γκοφρέτα που φτιάχνεται με γάλα, φρέσκα αυγά, ζάχαρη και αμύγδαλα, από το 1936 από την οικογένεια Bargilli .


Το Montecatini Terme βρίσκεται ανάμεσα στην Φλωρεντία και την Πίζα και έτσι μπορείτε εύκολα να το επισκεφτείτε ακόμη και για ημερήσια εκδρομή ή να το έχετε σαν βάση για τις εξορμήσεις σας στην Τοσκάνη.

Το Montecatini Terme το 2021 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO στις μεγάλες λουτρο-ιαματικές πόλεις της Ευρώπης .

(Τις φώτο τις δανείστηκα από την  Google)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ REAL TIME 


 INSTAGRAM  TripsandDreamsbyMary

Για το ταξίδι στην Ιταλία διαβάστε επίσης 





TO DUOMO ΣΤΗΝ ΣΙΕΝΑ και OI ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ

Επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη  SAN GIMIGNANO με τα πυργόσπιτα 

10 σημαντικά αξιοθέατα στην Τοσκάνη που πρέπει να επισκεφτείς

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ  - ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου