SAN GIMIGNANO επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη με τα πυργόσπιτα

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1990, το SAN GIMIGNANO είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Τοσκάνης. Βρίσκεται στην κορυφή λόφου σε υψόμετρο 324 μέτρων και ξεχωρίζει για τους ψηλούς του πύργους, μάλιστα πολλοί το αποκαλούν «το Μανχάταν του Μεσαίωνα» (La Manhattan del Medio Evo!)!

Συνδυάστε την επίσκεψη στο SAN GIMIGNANO με την επίσκεψη σας στην ΣΙΕΝΑ.



Η πόλη είχε 72 πυργόσπιτα, μερικά έφταναν και πάνω από 50 μέτρα ύψος, κτίστηκαν γύρω στο 1300 και σήμερα σώζονται περισσότερα από 10. Οι πύργοι αποτελούσαν απόδειξη εξουσίας και πλούτου των κάτοικων της πόλης, όσο μεγαλύτερο το ύψος τόσο πιο πολύ δύναμη.


Επισκεφτείτε τους πύργους όσοι είναι επισκέψιμοι, από αυτούς που απέμειναν θα σας προτείνω τον Torre Grossa, τον αρχαιότερο και ψηλότερο πύργο στην πόλη, θα ανεβείτε 218 σκαλοπάτια, στα 54 μέτρα ύψος για ωραία θέα στην περιοχή (είσοδος με εισιτήριο).


Κάντε βόλτες στις πλατείες της πόλης την Piazza della Cisterna, που πήρε το όνομα της από το το οκταγωνικό πηγάδι στο κέντρο της. Δείτε τα παλάτια και τα κτήρια που βρίσκονται τριγύρω της.


Συνεχίστε στην πλατεία Piazza del Duomo με την εκκλησία Collegiata di Santa Maria Assunta ή Duomo di San Gimignano να δεσπόζει στον χώρο. Δείτε το ενδιαφέρον εσωτερικό της εκκλησίας με τις τοιχογραφίες και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Παρεκκλήσι Santa Fina αφιερωμένο σε μια νεαρή κοπέλα, τη Σεραφίνα, γνωστή ως «Φίνα» και θεωρείται τοπικά ως αγία (είσοδος με εισιτήριο).


Στην πλατεία θα δείτε τον Torre Rognosa ύψους 51 μέτρων και τους διδύμους πύργους της οικογένειας Salvucci καθώς δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.


Στις πλατείες θα βρείτε πολλά καταστήματα για να πιείτε ένα καφέ, να πάρετε ένα απεριτίφ, να φάτε κάτι ή να απολαύσετε ένα gelato, η πόλη φημίζεται για το καλύτερο παγωτό από την gelateria Dondoli, που θα τη βρείτε εύκολα λόγω της ουράς που σχηματίζεται έξω από το κατάστημα, στην Piazza della Cisterna. Οπως και οι υπόλοιπες gelateries δεν υστερούν σε γεύση και ποιότητα.


Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι κρασί "Vernaccia di San Gimignano", το γνωστό τοπικό λευκό κρασί τους.


Περιπλανηθείτε στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης για να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες ενώ θα ανακαλύψετε μικρά διαμάντια στο διάβα σας και ανεβείτε πιο ψηλά στα τείχη της πόλης, έχει μια ανηφόρα για να φθάσετε, αλλά μην σας πτοήσει αυτό σκεφτείτε ότι το κατέβασμα θα είναι πιο εύκολο και όταν φθάσετε βγείτε εκτός των τειχών για να απολαύσετε υπέροχη θέα σε κομμάτι της πόλης αλλά και την ύπαιθρο της Τοσκάνης.


Από μουσεία θα σας προτείνω να επισκεφτείτε το Palazzo Comunale γνωστό και ως Palazzo del Popolo που στεγάζει το δημοτικό μουσείο και την πινακοθήκη - Pinacoteca, τον πύργο Torre Grossa, το TORTURE MUSEM.

Εδώ σας αφήνω το link να δείτε τιμές εισιτήριων και τις ώρες λειτουργίας για να επιλέξετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας και τον χρόνο σας, ποια αξιοθέατα θα επισκεφτείτε https://www.sangimignano.com/en/useful-information/opening-times-and-tickets/


 Εμείς το επισκεφθήκαμε αφήνοντας πίσω μας την Σιένα απέχει μόλις 25 χλμ, ενώ αν μείνετε στην Φλωρεντία θα διανύσετε 59 χλμ περίπου, μια ώρα δρόμος. 

Σας το προτείνω για μια ημερήσια εκδρομή αν βρίσκεστε σε κοντινές πόλεις και είμαι σίγουρη ότι θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού θα βρείτε να κάνετε πολλά πράγματα και να γεμίσετε την ημέρα σας, στην πόλη των ψηλών πύργων. 

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου